Ühtlasi on see parim tulemus maailma kõige jätkusuutlikumate ettevõtete nimekirja kõrgetele kohtadele pretendeerinud 413 rahvusvahelise energiaettevõtte arvestuses. Neste on selles nimekirjas püsinud kauem kui ükski teine ​​energiaettevõte.

„On suur tunnustus olla selles nimekirjas koos paljude teiste jätkusuutlikkuse eestvedajatega. Oleme teinud aastate jooksul märkimisväärseid samme oma jätkusuutlikkuse kohustuste täitmiseks ja töö selles osas jätkub. Suur tänu Neste meeskonnale ja meie partneritele kõigi 2022. aasta saavutuste eest,“ ütles Neste jätkusuutlikkuse ja korporatiivsuhete asepresident Minna Aila.

Neste siht on vähendada oma klientide kasvuhoonegaaside heitkoguseid igal aastal, saavutades vähemalt 20 miljoni tonni suuruse süsinikuheite vähenemise aastaks 2030 ning süsinikuneutraalse tootmise 2035. aastaks. Selle eesmärgi täitmiseks käivitas Neste 2022. aastal strateegilise uuringu, et muuta Soomes asuv Porvoo tehas maailma juhtivaks taastuvtooraineid ja ringmajanduse lahendusi kasutavaks ning mitte-toornaftat ümbertöötlevaks tehaseks alates 2030ndate keskpaigast.

Global 100 on nimekiri, mida igal aastal koostab sõltumatu konsultatsioonifirma Corporate Knights. Avaldatud analüüs põhineb 25 jätkusuutlikkuse näitajal (KPI) alates ettevõtte keskkonnategevuse tulemuslikkusest kuni jätkusuutlike investeeringute ja jätkusuutlikkusest saadava tulu, töötajate juhtimise, finantsjuhtimise ja tarnijate tegevuseni.

Alates 2022. aastast kasutab Corporate Knights jätkusuutlikkusest saadava tulu ja jätkusuutlike investeeringute klassifitseerimiseks oma Corporate Knightsi säästva majanduse taksonoomiat. Metoodikaga kaalutakse jätkusuutlikkusest saadava tulu ja jätkusuutlike investeeringute absoluutset osakaalu ning tulemuslikkust teiste ettevõtetega võrreldes. Varem mõõtis see number vaid tulemuslikkust teiste ettevõtetega võrreldes.