Reaalsuses on börside lühiajaline tulemus ennustamatu, mistõttu on enda prohvetlikkus võimalik proovile panna.

Uuesti alustab Ärilehe Suur 2023. aasta ennustusmäng. Panuse saab teha 1-3 osakule, millele nii kvartali kui aasta lõikes suurimat kasvu ennustad. Võitjad kuulutatakse välja nii kvartalite kui ka aasta lõikes ning kokku on võimalik võita kuni 1600 eurot.

Tule pane kirja, millised kuni kolm osakut tänavu kõige enam kerkivad ning võida reaalset raha. Valikuid saab teha kuni pühapäeva õhtuni ehk 5. veebruarini.

Uue aasta tulekuga on investorid lootusrikkad. Äkki on langus turgudel läbi ning algab uus tõus ja pulliturg? Kuid teisalt, riskid on kõrge inflatsiooni, Ukraina sõja jätkumise ning majanduse haprusega seoses jätkuvalt üleval. Enamike osakute hinnad on igatahes oluliselt odavamad, kui veel aasta aega tagasi, mis loob tõusuks teoreetiliselt soodsa pinnase.

Panustada saab muuhulgas Tallinna, Riia ning Vilniuse börsidel olevatele aktsiatele, tuntud indeksitele, nafta ja kulla hinnale ning suurematele krüptodele. Ennustusmängu ning tänavused valikud leiad siit.

Kuhu investeerida?

Aasta aega tagasi oli ülekaalukalt kõige populaarsem valik Enefit Greeni aktsia, mis mullu Tallinna börsil ainsana positiivset tootlust näitas. Järgnesid Coop Pank ja LHV. Vaata kõiki eelmise aasta populaarsemaid valikuid siit. Millised valikud aasta lõpuks mullu kõige enam tõusid, näed siit.