Tallinna börsiindeks langes -0,12%, teisalt Riia börs kerkis +0,31% ning Vilnius +0,08%.

Tallinna börsil kujunes päevaseks kauplemiskäibeks 778 000 eurot. Suurema osa andsid LHV Group (189 000 eurot), Enefit Green (131 000) ning Coop Pank 107 000 euroga.

Tõusjaid oli 11, langejaid 15 ning eelmisel sulgemishinnal lõpetas 7 aktsiat.

Baltikumi kõrgeim kauplemiskäive oli Leedu energiaettevõttel Ignitis grupe (262 000 eurot), mis kerkis 0,31% ning Šiauliu pangal, mis kerkis 142 000 eurose kauplemiskäibe juures 0,14%.

Krüptoettevõtte pankrott, USA fondide kasumid

Kuigi üldine turg oli mullu languses, teenisid mitmed USA riskimaandusfondid (tõlk hedge fund) sellegipoolest korralikku tootlust. LCH Investments hinnangul teenisid 20 parimat riskifondi kokku 22,4 miljardit dollarit puhaskasumit ning parima tootlus ületas 30% piiri. LCH hinnangul oli 20 parima fondivalitseja keskmine tootlus 3,4%, samas kui ülejäänud uuritud fondid said 8,2% kahjumit. Loe pikemalt siit.

Bercman Technologies teatas, et ettevõtte neljanda kvartali konsolideeritud müügitulu oli 469 549 eurot. Möödunud aasta 12 kuu kokkuvõttes teenis ettevõte 1,76 miljonit eurot müügitulu. Neljandas kvartalis jõudsid Bercmani nutika ülekäiguraja ohutussüsteemid Kreekasse ja Ühendkuningriiki, kus möödunud aasta sügisel alustati põhjalikumat koostööd kohalike partneritega. Eksporditurgudel, lisaks eelnevatele ka Horvaatias ja Soomes, jätkatakse aasta alguses koos partneritega liiklustaristu hangetega. Loe pikemalt siit.

Krüptomaailmas leidis aset järjekordne pankrot. Kui alles jaanuari alguses teatas laenuandja Genesis, et koondab 30% töötajatest, siis reedel anti sisse pankrotiavaldus. Kohustusi on ettevõttel 5,1 miljardi dollari eest, selgus Coindeski andmetest. Kuigi ettevõtte praeguse tegevjuhi sõnul mängis väikest rolli FTX ja selle sõsarettevõtte Alameda pankrott, siis peamiseks hooandjaks oli ettevõttesisene nö pangajooks. Loe pikemalt siit.

USA indeksid rohelised

Euroopa börsid nädala alguses selget suunda ei võtnud ning liikusid erisuundades. Stoxx 600 on ligi 0,2% plusspoolel ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on kerkinud 0,5%.

USA börsiindeksid on alustanud tõusulainel. Nasdaqi koondindeks on kerkinud 1,1%, S&P 500 0,6% ja Dow Jonesi tööstuskeskmine 0,2%.

Üle 2% on USA börsil kerkinud Spotify aktsiad. Ettevõte teatas hiljuti, et kavatseb koondada ligi 600 töökohta, mis teeb ligi 6% tööjõust. Sellega liitub ettevõte rea teiste hiljuti koondamistest teatanud tehnoloogiafirmadega nagu Amazon, Microsoft, Google ja teised.

Pea 3% on kerkinud ka müügitarkvaraga tegeleva Salesforce'i aktsiad, mille aktsionäride hulka lisandus mitme miljardi dollarilise investeeringuga aktivistinvestor Elliott Management. Ettevõtte teatas sel kuul, et koondab ligi kümnendiku enda tööjõust ning vähendab kontoripinda.

Sel nädalal on USAs oodata rida suurettevõtete tulemusi, mis võivad määrata turu edasise suuna.

  • Teisipäev: Microsoft, Verizon

  • Kolmapäev: Tesla, AT&T, Boeing

  • Neljapäev: American Airlines, Blackstone, Mastercard, Visa

  • Reede: American Express