Rootsi prokuratuur saatis eelmise aasta alguses kohtusse Swedbanki endise tegevjuhi, Birgitte Bonneseni kohtuasja. Süüdistuse kohaselt avaldas Bonnesen 2018. ja 2019. aastal korduvalt eksitavat teavet selle kohta, kuidas Swedbanki Eesti filiaalis tegeletakse rahapesu tõkestamise, avastamise ja sellest teatamisega. Teda süüdistati lisaks veel kelmuses ja turumanipulatsioonis.

Täna mõisteti Bonnesen kõigis punktides aga õigeks. „Kohus tegi täna õigeksmõistva otsuse kelmuses, turumanipulatsioonis ja siseteabe loata avaldamises,“ teatas kohus pressiteates. Kohus otsustas, et mõned Bonneseni avaldused olid küll „ebaselged ja puudulikud“, kuid siiski „sisult õiged“. „Kohus vaatas tema jutu läbi ja jõudis järeldusele, et öeldu jäi lubatu piiridesse, kuna täpsemat konkreetsust polnud vaja,“ lisati pressiteates.

Süüdimõistmise korral oleks Bonneseni võinud oodata paariaastane vanglakaristus. Ta eitas oma süüd kogu kohtuprotsessi jooksul.

„Birgitte Bonneseni jaoks on see võit. Ta tunneb suurt kergendust,“ sõnas tema advokaat Per E. Samuelsson Rootsi meediale.

2019. aasta veebruaris õnnestus Rootsi meedial tuvastada, et Swedbank võis siiski rahapesuga seotud olla. Meedia sõnul kasutati Swedbanki Baltikumi filiaale rahapesuks juba palju aastaid. Vähemalt 40 miljardit Rootsi krooni liikus läbi panga ja 50 kahtlase pangakonto.