Ettevõtte tegevjuht Jaanus Laane ütleb, et FinEst-Halli PVC-hallid on mõeldud kõikidele ettevõtetele, kellel on puudu tootmispinnast ja kes vajavad ladu, kus ei ole vaja otseselt temperatuuri kontrollida. Paigaldatud on halle tehastele valmistoodangu laoks, toiduainetööstustele pakendi- ja taaralaoks, väga palju on toodetud halle puistematerjali ladustamiseks, vilja, rapsi, herneste, pelletite, väetiste ning muu sellise hoiustamiseks.

„Samuti toodame tunnellautasid, kuhu saavad ilmastiku eest varjule minna lambad või veised. 2022. aasta lõpus paigaldasime halli näiteks kalajahutehasele. Sellele on projekteeritud ja paigaldatud päikesepaneelid, et hoone praeguses energiakriisis ennast ise tagasi teenima hakkaks. Meil on lahendus enamikule kaupadele-toodetele, mida on vaja kaitsta lume, vihma ja päikese eest,“ selgitab Laane.

Vahendajast sai tootja

FinEst-Halli põhitegevus ettevõtte loomisel oli teraskonstruktsioonide vahendamine Skandinaavia suurtele PVC-hallide müüjatele. Kuna aga mahud pidevalt kasvasid, siis tundus meestele mõistlik alustada ise nende konstruktsioonide tootmisega. Asjade loomuliku jätkuna koolitati välja ka paigaldusmeeskonnad ja mõne aja pärast alustati juba Eestis PVC-katete tootmist.

„Alates 2014. aastast toodame FinEst-Halli kaubamärgi alt oma toodetud ja projekteeritud PVC-halle võtmed kätte lahendusena. Meie puhul ei toimi ütlus, et kingsepp on kingadeta – oleme ehitanud endale viimase peal tehase, kus saame toota teraskonstruktsioonid ja PVC-katted ühe katuse all kontrollitud protsessina. Selliselt saame arendada uusi tootegruppe ja neid ka kohe ellu viia,“ selgitab tegevjuht.

Tootmine koliti Kohila vallast Ringtee Tehnopargis asuvasse uude tehasesse 2021. aastal. Laane ütleb, et nende 35-liikmelise meeskonnaga on suurepärane koos töötada, on tugev õlatunne, mis annab võimaluse leida kiired lahendused kõikidele muredele, igale tellimusele.

Ise projekteerivad, ise ehitavad ja paigaldavad

FinEst-Halli moto on pidada pikki partnersuhteid, kus koostöö ei lõppe pärast ühe halli valmimist. Nii on näiteks PK Terminalile aastate jooksul mitmesse sadamasse püsti pandud peaaegu 30 000 m2 laopinnaga halle, Baltic Agrole on paigaldatud vilja hoiustamiseks kümmekond halli ja nii edasi. Laane lisab, et standardlahendusega hallide konstruktsioonid on neil laos olemas ja sellise halli paigaldamine võtab aega vaid paar kuud, eriprojekteeritud lahenduste puhul peaks arvestama aga poole aastaga.

„Konkurentsieelise annab meile kvaliteetne majasisene projektihaldus ja teostus tellimuse algusest kuni paigalduse lõpuni. Kõik etapid projekteerimisest kuni üleandmiseni on jälgitavad ja toimuvad ühe katuse all. Hallid vastavad asukoha tuule- ja lumekoormustele, konstruktsioonidel on CE-märgis ja need on toodetud vastavalt kehtivatele standarditele. Kasutame ainult kvaliteetseid materjale ja meil on vastavad sertifikaadid. Oleme tellijate jaoks olemas ka siis, kui halli eest on juba tasutud ja tekib vajadus muudatusteks,“ räägib Laane.

Lisaks on FinEst-Hallil suur kliendibaas PVC-hallide järelturu tarbeks: juhul kui ettevõtte ärimudel muutub, saab vajadusel kasutatud halli teisaldada uuele kinnistule või ära müüa. FinEst-Hall hoolitseb nii halli teisaldamise kui vajadusel ka uue omaniku leidmise eest. „Kasutatud PVC-hallide müük ei ole pikk protsess, pigem on tahtjaid rohkem kui müüjaid ja hallide väärtus ajas eriti ei lange,“ selgitab tegevjuht.

Tulevikus plaan kasvada

Hetkel tegutsetakse peamiselt Baltikumis ja Soomes, kus on suudetud ära tõestada PVC-hallide hinna ja kvaliteedi suhte suur kasutegur ettevõtetele. Halle on paigaldatud ka Portugali, Prantsusmaale ja isegi Venemaale Komi oblastisse.

„Järgnevaks viieks aastaks oleme planeerinud jõulisemalt kasvatada Rootsi ja Norra turuosa. Esimesel võimalusel läheme appi Ukraina ladude ülesehitamisele, praegu oleme kontaktis ja valmis reageerima. Tootearendus, digitaliseerimine ja automatiseerimine ei ole meie jaoks võõras ning see arendus ei lõppe ilmselt kunagi,“ lisab Laane. Suurimad uuendused tootearenduses on integreeritud päikesepaneelidega Päikesehall ja tellija enda jõududega paigaldatav Kerghall.

Uuri lisaks: www.pvc-hall.ee

Siim Kleberg, Leevre OÜ veise- ja teraviljakasvatuse omanik

Meil tekkis väga kiire vajadus koha järele, kus hoida ilmastiku eest kaitstuna loomadele mõeldud heina. Varasem heinaküün oli juba väga vana ja vajus suure lumega kokku. Otsisime kiiret lahendust tekkinud murele ja leidsimegi FinEst-Halli, kes tegi kogu protsessi ära kolme nädalaga. Saime vana küüni asemele korraliku ja ilusa punase PVC-halli. Praegu kasutame halli põllumajandustehnika hoiustamiseks: hall on hea suur ja kõrge, teraviljakombain mahub ilusti sisse. Kasutame seal sees ka saeraami palkide saagimiseks. Oleme halliga väga rahul.

Jaga
Kommentaarid