Teisipäeval teatas Šiauliu pank, et ostab 0,75 eurose aktsiahinnaga turult 2,49 miljonit aktsiat, et need panga töötajatele jagada.

Kuna aktsiad lõpetasid eilse kauplemispäeva hinnal 0,717 eurot, annab see võimaluse kiirelt teenida kuni 4,6% tootlust. Arvatavasti seepärast kerkis Šiauliu bankase aktsia kauplemiskäive täna pea miljoni euroni ning hind kerkis 2,37% 0,734 euroni. Kokku vahetas omanikku 1,325 miljonit aktsiat.

Leedu panga pakkumine kehtib 25. ja 26. jaanuaril.

Tallinna börsiindeks kerkis täna +0,8%, Vilnius 0,78% ning Riia börsiindeks 0,23%.

Suurem kauplemistuhin tuli ka siinsele börsile. Tallinna börsil kujunes kolmapäevaseks kauplemiskäibeks 1,85 miljonit eurot, millest suurema osa andsid Enefit Green (871 000 eurot), LHV Group (467 000) ning Tallinna Kaubamaja 150 000 euroga.

Suurimad tõusjad olid LHV Group, Airobot Technologies ja Harju Elekter. Seevastu enim langesid Robus Group, J. Molner ja Enefit Green.

Kokku kerkisid Tallinna börsil 19 aktsiat, langesid 5 ning eilsele sulgemistasemele jäid 9 aktsiat.

USA börsil tõi tehniline viperus eile kaasa kaose ning mitmeid tuntud aktsiaid tabas justkui välkkrahh, kus aktsia hinnad langesid kohati enam kui 10%. Mõjutatud aktsiate hulka kuulusid sellised suured nimed nagu Altria, Mastercard, McDonalds, Uber, Wells Fargo ja paljud teised. Loe pikemalt siit.

Euroopas püüdis tähelepanu Euroopa suurim tehnoloogiaettevõte ASML Holding, mille kasum ületas analüütikute ootusi ning tänavuseks prognoositakse müügitulu suurenemist rohkem kui 25%. Jaanuaris on ettevõtte aktsia kerkinud 22%. Loe pikemalt siit.

Kui soovid võita 1600 eurot, siis piisab vaid tänavustele suurimatele börsitähtedele panustamisest. Panustada saab muuhulgas Tallinna, Riia ning Vilniuse börsidel olevatele aktsiatele, tuntud indeksitele, nafta ja kulla hinnale ning suurematele krüptodele. Ennustusmängu ning tänavused valikud leiad siit.

Euroopa ja USA kukuvad

Euroopa suuremad börsid on kolmapäeval languses olnud. Stoxx 600 on langenud ligi 0,60% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX NORDIC 40 on kukkunud 1,41%.

USA indeksid langesid kauplemise avanedes veelgi madalamale. Nasdaqi koondindeks on kukkunud pea 2%, S&P 500 ligi 1,4% ning Dow Jones 0,84%.

Languse on väljaande Bloombergi sõnul toonud kaasa Microsofti hoiatus, et ettevõtte müük võib langeda. Microsofti aktsiad on langenud pea 4,4%, Amazon 4,4% ning Google emafirma Alphabet ligi 3%.

Üks maailma suurimaid kiibitootjaid, Texas Instruments, on langenud ligi 3%. Ettevõttel langes müük esimest korda alates 2020. aastast ning ettevõtte tulevikuprognoos jäi oodatust nõrgemaks.

Peale USA börsipäeva lõppu on oodata tulemusi ettevõtetelt Tesla ja IBM.