Stiilne ja sportlik

Mida muud ühelt kaasaegselt linnamaasturilt tahta kui sõidumugavust, särtsakat liikumist ja telefoniga ühilduvaid liideseid. VW Taigol on see kõik olemas ja rohkemgi veel. Eelmisel aastal välja tulnud esimene VW kupee linnamaastur on T-Crossi ja T-Roci vahepealne mudel – põhi on väga sarnane T-Crossiga, kuid kere on veidi pikem ja katusejoon palju laugjam. R-Line’i varustuseseeriaga testauto, mida Gerli Padar koos perega katsetas, on sportliku iseloomuga nii väljast kui ka seest.

Uue Taigo sportlike ja soojendustega istmete ning lugemis- ja meeleoluvalgusega interjöör tervitab kutsuvalt ning vaatamata kompaktsele suurusele pakub uus Taigo piisavalt ruumikust. Kasutamise teeb eriti mugavaks muudetav pakiruumi põrand. Kuna laadimislävi ja laadimispind asuvad ühel tasandil, on pagasi liigutamine eriti lihtne: pagas tuleb üksnes laadimislävele tõsta ja edasi saab selle kas sisse lükata või välja tõmmata.

Trendikalt nutikas

Digitaalne näidikupaneel Pro võimaldab 26,04-sentimeetrist ekraani kujundada kasutaja individuaalsete vajaduste järgi. Näiteks saab valida, kas kuvada juhiabisüsteemi visuaalselt või kombineerida navigatsioonikaarti ja meediakuva – seda kõike meeldiva graafika ning animatsioonidega.

App Connect pakub kasutajale nutikaid võimalusi. Lisaks elementaarsele teekonnaplaneerimisele ning telefonis kütusekulu ja -varu jälgimisele annab see näiteks teada sellestki, kui autol on käivitunud alarm. Üks nutikas praktiline kasutusidee: näiteks kui ootate linnas kullerit, kuid ei saa ise pakki vastu võtta, või kui laps tahaks jätta autosse oma raske koolikoti, siis see on lihtne – avage lihtsalt telefoni kaudu auto uks. Ise võite olla kilomeetrite kaugusel. Nutitelefonide ühendamiseks on kolm võimalikku liidest: Apple CarPlay™, Google’i Android Auto™ ja MirrorLink®.

Telefoni juhtmevaba laadimine on Taigos kohe eriti mugav. Nutitelefon tuleb lihtsalt eesmisse hoiulaekasse asetada ja seal ta ennast induktiivselt laebki.

Mis see nutikas mugavus maksab? Mitte just liiga palju. Taigo baashind algab 20 760 eurost.

Gerli Padar: Taigo on hea auto linnas või linna lähedal elavale perele

Uut VW Taigot testinud Gerli Padar tunnistab, et mugavateks linnasõitudeks on autol kõik eeldused olemas. „Juba Taigo välimus on vägagi atraktiivne, ütleksin, et silmapaistvate autode hulgas on tal üks atraktiivsemaid pepusid,“ lausub Gerli Taigost väljudes lõbusalt masina trendikat disaini kiites.

„Mis mind Taigo puhul tõeliselt üllatas, oli auto ruumikus. Lottena ringi seigeldes on mul suuremõõdulised kostüümid kogu aeg kaasas ja Taigo pakiruumi mahtus kõik mõnusalt ära. Üleüldse on laste, loomade ja kõiksugu asjade linnamaasturisse paigutamine vägagi mugavaks tehtud, sest pakiruumi saab kas madalamaks või kõrgemaks teha. Minule näiteks meeldib, kui pagasiruumi põrand on luugiavaga ühel tasapinnal, sest siis ma ei pea raskeid asju sügavusest välja tõstma. Samas, kui on vaja kaasa võtta rohkem asju, ja meil tuli perega Otepääl käies ka seda ette, siis on hea, kui saab pagasiruumi enda vajaduste järgi mahukamaks teha.

Taigo pakiruumi teeb mugavaks muudetav suurus.

Linnamaasturi testimise nädala jooksul käisin Lottena 20 erinevas lasteaias. Taigoga, mille ekraani saab automaatselt ka telefoniga ühenduma panna, oli see väga mugav – orienteerumise või kõnedele vastamisega ei olnud ühtegi muret. Kusjuures, telefoni saab autoga ühendada juhtmevabalt ja kui oled nagu mina, kel on telefon ka alailma laadimata, siis on igati mõnus, et telefoni saab autosse istudes kohe ka laadima (taas juhtmevabalt) panna.

Kui juba olulistest mugavustest rääkida, siis olen pigem selline juht, kes ühtegi eemal asetsevat nuppu ei näpi, seega oli minu jaoks eriti meeldiv, et rool on autol multifunktsionaalne – väga lihtne oli roolilt valida, mida tahad parasjagu jälgida, näiteks kauaks kütust jätkub, või siis reguleerida muusika tugevust otse rooli küljest.

Sõiduomaduste koha pealt tasub kindlasti Taigo puhul esile tuua linnas nii vajalikku suurepärast manööverdamisvõimet. Nägin, et Taigo ei jää hätta ka kitsastel tänavatel ega pisikestel parkimisplatsidel. Ka pika sõidu kogemus oli igati positiivne – linnamaasturi iste toetas selga ja jalgu väga hästi. Lõuna-Eestisse sõitmine oli üldse igati mugav ja sujuv. See, et autol on rajalhoidmise süsteem, on samuti hea.

Selgus seegi, et päris igas mõõdus kohvitopsid või joogipudelid topsihoidjasse ei mahu – minu topsid olid teinekord lihtsalt liiga suured.

Kokkuvõttes ütlen, et Taigo on igati hea auto linnas või linna lähedal elavale perele, kel on palju linnasiseseid ja mõnikord ka pikemaid sõite. Taigol on veel üks põnev ja pereautole eriti sobilik funktsioon – spetsiaalse äpi abil saab autouksi ka distantsilt avada ja sulgeda, sest kui perega linnas olla, on näiteks laste trenniriideid väga mugav autos hoida, et nad ei peaks neid päev otsa kaasas tassima. Sellel äpil on veel igasugu põnevaid võimalusi, usun, et nooremapoolsetele kasutajatele meeldivad sellised lisad kohe eriti. Minu tütar Amanda teebki parasjagu lube. Ja eks auto on hea, ilus ja moodne ning hind ka soodne.“

Uuri auto kohta lähemalt: www.volkswagen.ee

Jaga
Kommentaarid