Tallinna börsiindeks kerkis 1,04%, Vilnius 0,19% kuid Riia börsiindeks langes -0,52%. Tallinna börsiindeksile on tegu kolmanda järjestikuse tõusupäevaga.

Tallinna börsil kujunes kauplemiskäibeks 1,63 miljonit eurot. Sellest suurema osa andsid LHV Group (426 000 eurot), Enefit Green (369 000) ning Coop Pank 256 000 euroga.

Tõusjaid oli 17, langejaid 7 ning eilsele sulgemishinnale jäid 9 aktsiat.

Mida oodata eesootavalt tulemuste hooajalt? Ühtset vastust anda ei saa, sest ettevõtete saatus tõotab tulla üksjagu erinev.

Panga analüütikud eeldavad suuremat kasumi kasvu Coop Pangalt (97–107% aastane kasv) ja Šiaulių bankaselt (54–68% aastane kasv). Seda paljuski nii-öelda euribori efekti tõttu, mida seni pole samaväärselt kahjustanud laenude allahindlused. Veel peaks võrreldes aastataguse ajaga kasumi mõttes paremini minema Harju Elektril ja Tallinna Veel, kehvemini investorite senistel soosikutel EfTENi kolmandal fondil, Enefit Greenil, Merko Ehitusel ja Tallinna Sadamal. Loe pikemalt siit.

Aasia rikkaima mehe Gautam Adani jalgealune on viimastel päevadel kuumaks läinud, sest India konglomeraati Adani Groupi süüdistatakse ajaloo suurimast pettuses.

Pea 100-leheküljelise raporti peamõte on, et kuningas on alasti, kuid keegi ei julge seda tunnistada ega midagi ette võtta. Nüüd on väike, kõigest mõneaastane ja kümne töötajaga New Yorgi ettevõte läinud võitlusse Aasia ühe suurima korporatsiooniga. Loe pikemalt siit.

Euroopa ja USA on tõusuteel

Euroopa suuremad börsid on neljapäeval liikunud plusspoolel. Euro Stoxx 600 on kerkinud 0,65% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 ligi 0,30%.

Tõusuga on kauplemispäeva alustanud ka USA peamised indeksid. Dow Jones on kerkinud 0,4%, S&P 500 0,84% ning Nasdaqi koondindeks 1,5%.

Tesla avanes täna ligi 11% tõusuga, mille taga võib näha eile õhtul avaldatud majandustulemusi. 31. detsembril lõppenud kolme kuu tulud olid 24,32 miljardit dollarit. Refinitivi andete järgi ootasid analüütikud keskmiselt 24,16 miljardit dollarit. Korrigeeritud kasum aktsia kohta oli 1,19 dollarit, mis ületas Wall Streeti analüütikute keskmist ootust 1,13 dollari peal. Loe pikemalt siit.

Positiivne uudis oli turgudele ka USA neljanda kvartali 2,9% suurune majanduskasv, mis vähendab Bloombergi sõnul tugeva majanduslanguse ohtu.