2026. aasta alguses avab seal praeguste plaanide kohaselt uksed 28-korruseline City Plaza 2.

28-korruseline City Plaza 2 toob kvartalisse 21 000 ruutmeetrit uut A-klassi büroo- ja äripinda. Hoone arendaja Estconde Invest OÜ juhatuse liikme Angel Andla sõnul on ehitustöödega plaan alustada kohe peale ehitusloa väljastamist ehk kõigi eelduste kohaselt selle aasta kevad-suvel. City Plaza 2 on oma nime saanud samadele arendajatele kuuluva kõrval asuva tuntud ärimaja City Plaza järgi ning hoone arhitektuurilise lahenduse on teinud arhitektuuribüroo Alver Arhitektid.

Tallinna kesklinnavanema Monika Haukanõmme sõnul on positiivne, et oluline kesklinna krunt saab edaspidi nüüdisaegse ilme. „Uus kõrghoone rikastab linnaruumi kvaliteetse arhitektuuriga ning mõeldud on ka sellele, et oleks piisavalt rohelust, haljastust ja ruumi jalakäijatele. Kõrghooned on moodsa linna tunnus, kuid kindlasti lähtume nii täna kui ka homme sellest, et need ei varjutaks UNESCO maailmapärandisse kuuluvat Tallinna vanalinna,“ rääkis Haukanõmm.

Uue maja planeerimisel on arvesse võetud nii jätkusuutlikku ehitusstiili, moodsa elu- ja töökeskkonna loomist kui ka linnaruumi roheluse toomist. „City Plaza 2 hoone tuleb A-energiaklassi märgisega, kasutusele võetakse energiatõhusad lahendused ja kõige efektiivsemad kütte- ja ventilatsioonisüsteemid. Hoonele paigutatakse 2000 ruutmeetrit päikesepaneele,“ rääkis Andla.

„Rohelise autovaba eluviisi toetamiseks on hoone alla loodud Eesti suurim 218-kohaline sisejalgrattaparkla ja ka mugavad duši- ja riietusruumid. Autoga liiklejate päralt on soe 160-kohaline maa-alune parkla,“ rääkis Andla.

Andla sõnul panustab uus hoone tervikliku linnakvartali loomisesse. Maja kolm linnale avatud külge suhtlevad ümbritsevate Gonsiori, Laikmaa ja Tartu maantee tänavatega. Hoone 11 erinevat sissepääsu viivad nii nurgapealsesse kohvikusse kui ka teistele teenindus- ja kaubanduspindadele. Hoone ülemised korrused on büroode päralt.

Uus hoone toob kesklinna rohelust juurde. Gonsiori tänava äärde istutatakse puuderida, Laikmaa tänava äärest tõmbub maja astmeliselt tagasi ja annab ruumi väikese rohelise linnaväljaku jaoks. Maja sisemusse on plaanis läbi kahe korruse luua kõrguv soe ja haljastatud klaaskatusega talveaed.