Neljapäeval CNBC saates „Squawk Box“ antud intervjuus ütles miljardärist investor, et eluasemekulud, mis on USA inflatsiooni suurim komponent, võivad sel aastal väheneda, mis aitaks viia inflatsioonimäära 2% tasemele, ning tarbijahinnaindeks võib näidata isegi hindade langust ehk deflatsiooni juba mais või juunis.

Ta lisas, et USA elanike säästumäär on kõigi aegade madalam, mis toetab inflatsiooni pidurdamist. Lisaks tõi ta välja asjaolu, et tarneprobleemid pole maailmast endiselt kusagile kadunud ja see on üks teguritest, mis majandust mõjutab. Tema sõnul täna ei tee keskpank muud, kui proovib inimesi hirmutada ja seda teavad ka suured tegijad nagu JPMorgan ja Goldman Sachs. Lisaks paistab see välja see ka USA 10 aastaste võlakirjade tootlusest, mis on oma tipust langenud 17,8%. Kui võlakirjaturg usuks intresside veel märgatavat tõstmist, peaks kõrgemale liikuma ka võlakirjade tootlus.

Sama meelt on ka Ark Investment Managementi tegevjuht Cathie Wood, kes ütles nädala alguses oma ettevõtte 2023. aasta turuväljavaates, et inflatsioon jõuab aasta lõpuks 2% tasemele ja ennustas, et võib pöörduda isegi negatiivseks.

MarketWatch teatas selle kuu alguses, et Goldman Sachsi majandusteadlased näevad, et inflatsioonimäär langeb oodatust kiiremini, kuna USA korterite üürihinnad langevad, tuginedes igakuisele üüritegevusele alates 2021. aastast. Nö peavarju maksumus, mis on sealse tarbijahinnaindeksi suurim komponent, tõusis detsembris 0,8%, samas kui selle aastane kasv tõusis 7,1%-lt 7,5%-le, mis on uus 40 aasta kõrgeim näitaja tööjõustatistika büroo andmetel.