Suurbritannia konkurentsi- ja turuametile saadetud kirjas ütles Atlantic Money, et Wise’i käitumine oli konkurentsile kahjulik ja lõppkokkuvõttes toob tarbijate jaoks kaasa kõrgemad tasud, vahendab CNBC.

CNBC-ga jagatud kirjas ütleb Atlantic Money, et Wise eemaldas neid ebaõiglaselt oma veebisaidi hinnavõrdluse osast ja keeldus lisamast võrdlussaidile Exiap, mis samuti kuulub Wise’ile. Ettevõttele kuulavad ka võrdlussaidid Geldtransfer ja Currencyshop.

Wise’i aktsia on Londoni börsil langenud täna 2,3%.

Atlantic Money sõnul lisati nad võrdluslehele alguses 2022. aasta 14. oktoobril, kuid kustutati sealt 20. jaanuaril 2023. Väidetavalt öeldi ettevõttele põhjenduseks, et neid ei peeta legitiimseks konkurendiks.

Atlantic Money pakub kolme naelsterlingi suurust fikseeritud tasu kõigi valuutakonverteerimiste eest kuni ühe miljoni naelsterlingi ulatuses. Atlantic Money tasud on madalamad kui Wise’il 1000 naelsterlingi või suurema summa ülekandmise eest.

Wise’i pressiesindaja ütles CNBC-le, et Atlantic Money otsustati esialgu eemaldada mitmel põhjusel, sealhulgas klientidelt saadud päringute tõttu nende äritegevuse kohta. „Me võtame kõiki kaebuseid väga tõsiselt,“ ütles pressiesindaja. „Me oleme tõesti uhked, et võrdluse tööriist on osa meie veebisaidist ja me ei karda näidata odavamaid konkurente. Oleme seda teinud aastaid ja teeme seda ikka veel.“

Suurbritannia konkurentsiameti pressiesindaja ütles, et reguleeriv asutus ei saa kommenteerida konkreetseid juhtumeid väljaspool ametlikku uurimist.