„Ega seal raske ole, raha teenimist Viru tänaval ei toimu. Üürid on absurdsed: kui ajalooliselt on olnud üürid 500 kuni 700 eurot, siis täna on hinnad tõusnud. Viru tänaval tegutseb ka Tip-toping Grupp OÜ, kes maksab kümne ruudu eest 10 000 eurot kuus. See on Euroopa kalleim kinnisvara,“ ütleb lillemüüja, kuid toonitab, et Viru tänava lillebokside rentimine toimub läbi enampakkumise ning see on ettevõtte otsustada, mis hinda aktsepteeritakse.

Tip-toping Grupp OÜ-le kuulub ka Kannikese lillepood. Ettevõtte käive oli 2021. aastal ligi 1,2 miljonit ning kahjum 22 500 eurot. Ettevõtte juhti Delfi Ärilehel tabada ei õnnestunud.

Anonüümne lilleärimees on Viru tänaval tegutsenud paar aastat ning õide pole ta sealne ettevõtlus veel kordagi puhkenud. „Rahvast ja inimesi käib, aga lillede sisseostuhind on tugevalt kallinenud ja töötasud on tõusnud,“ ütleb ta ning lisab, et arvatavasti Viru tänava lilleäris ta enam ei osale.

Äripäev kirjutas neljapäeval OÜ Kaeralillest, kelle käes oli varem üks Viru tänava lilleputkadest. Omanik Alar Nisu lilleäri Tallinna keskusest täielikult lahkunud ei ole, ühel ta teisel firmal on kiosk seal alles.

Loe pikemalt OÜ Kaeralillest Äripäeva veebist.