Baltic Workboatsi omaniku Margus Vanaselja sõnul on suurima Soome laevaehitusettevõtte Työvene Oy 50% omandamine märgiline samm kogu Põhjamaade laevaehituse turul, mille kaugem ambitsioon on luua regiooni jaoks üks suurem laevaehituse grupp. „Konkurents on asendunud koostööga, sünergia ja parimate kompetentside ühendamisega. Liites Eesti ja Soome laevaehitusettevõtete oskused ja tugevused, saame klientidele pakkuda parimaid laevu,“ ütles Vanaselja.

„On olnud põnev jälgida, kuidas Baltic Workboats on arenenud töölaevade turul tõeliseks tempoarendajaks. Oleme oma peamisi konkurente kõrvalt jälginud ja Baltic Workboats on meie silmis alati kõrgelt hinnatud. Nüüd saame näha, kuidas oskuste ja ressursside ühendamine aitab veel paremini konkurentsis püsida,“ rääkis Työvene omanik ja tegevjuht Juha Granqvist.

Esialgu jätkavad ettevõtted iseseisvat tegutsemist oma juhtimise, töötajate ja kaubamärgiga. Laevade ehitamine jätkub mõlema ettevõtte tehastes Nasval ja Uusikaupungis. „Työvene Oy-l on tugevad insenerioskused ja hea infrastruktuur just 50–120-meetriste laevade ehitamiseks. Nasval jätkame kuni 60-meetriste rätseplahendusel põhinevate töölaevade ehitamist,“ rääkis Vanaselja.

Pooled on kokku leppinud, et ei avalikusta tehingu hinda ega muid tingimusi.