Eelmise aasta lõpus paigaldas Venipak Tallinnas asuva Lasnamäe Centrumi juurde Eesti esimese kontaktivaba pakiautomaadi. Tänavu laiendab Venipak oma võrgustiku 151 pakiautomaadini. Venipaki pakiautomaadid on kolmes eri suuruses: 84, 44 ja 16 uksega ning need asuvad õues. See võimaldab ööpäevaringset juurdepääsu automaatidele, mis on ilmastikukindlad ja sobivad nii kõrgete kui ka madalate temperatuuridega.

Suunatud investeeringud on ära tasunud

„Sarnaselt enamikele ettevõtetele tõi möödunud aasta ka meile rohkelt ebakindlust, kuid sellest hoolimata liikusime sihikindlalt seatud eesmärkide poole. Vaatamata keerulisele geopoliitilisele ja majanduslikule olukorrale suutsime kasvutempot hoida. Aasta teine pool oli kaubanduses tavalisest erinev, sest halvenev makromajanduslik olukord hakkas mõjutama tarbimist. Inimesed ootasid esimesi küttearveid, aasta suurimaid allahindlusi ning olid ostude sooritamisel äärmiselt ettevaatlikud. See-eest oli jõuluaeg intensiivne, mistõttu meil õnnestus tasakaalustada tehtud investeeringuid ja kulusid,“ vaatab aastale tagasi Venipaki tegevjuht Justas Šablinskas.

Šablinskase sõnul aitasid möödunud aastal teenuse kvaliteedi ja klienditeeninduse parandamisse suunatud investeeringud suurendada kliendiportfelli nii väikeste kui ka suurte rahvusvaheliste klientide segmendis. Eelmisel aastal laiendas ettevõte pakiautomaatide võrku Leedus ja Lätis, lisaks avati Tallinnas esimene kontaktivaba pakiautomaat.

Möödunud aastal laiendas ja uuendas Venipak ka Baltikumis tegutsevaid pakisorteerimise keskusi, mis aitab tagada suurema pakendite läbilaskevõime.

Laienemine Poola, Hiinasse ja Saksamaale

Justas Šablinskase sõnul on ka tänavu oodata eelmisega sarnaseid väljakutseid. „Energiahinnad küll langevad, kuid tööjõukulud ja rendihinnad kasvavad. Seetõttu jääb meie eesmärk samaks – hoida tarnemahtusid, kulusid ja investeeringuid tasakaalus. Jätkame teenuste kvaliteedi parandamist ning oma positsiooni tugevdamist Balti riikides. Sel aastal alustame Vilniuse logistikaterminali ehitamist ja protsesside automatiseerimist. Meie eesmärk on veelgi tugevdada IT- ja tehnoloogiavaldkonda, sest pikemas perspektiivis ei ole Venipak ainuüksi tavaline pakiveoettevõte, mis viib paki punktist A punkti B. Meil on suuremad ambitsioonid ja me liigume kindlalt nende suunas,“ ütles Šablinskas.

Sel aastal laiendab ettevõte oma tegevust Poolas. Lisaks saadetiste lennutranspordile hakkab Venipak pakkuma e-fulfillment-teenust Balti riikides asuvatele ettevõtetele. Tegu on e-kaubanduse täisteenusega, mis aitab e-poodidel tellimused efektiivsemalt laost klientideni toimetada. Venipaki õhukaubavedude meeskond töötab juba ka Hiinas. Ettevõte plaanib lähitulevikus avada filiaali Saksamaal ning laieneda teistesse Euroopa riikidesse.