Täna tehtud avalduse kohaselt müüs ABB E-Mobility 12%-lise osaluse 325 miljoni Šveitsi frangi (327 miljoni euro) eest General Atlantici kliimafondile BeyondNetZero, Singapuri riiklikule investeerimisfondile GIC, Ühendkuningriigi investeerimisfirmale Just Climate ja Porsche AG-le kuuluvale Porsche SE-le. Ettevõtte väärtus on endiselt 2,5 miljardit Šveitsi franki, mis on sama, mis eelmises IPO-eelses rahastusvoorus.

Kokku on ettevõte kaasanud 525 miljonit franki, ja seda kasutatakse laadimisäri kasvatamiseks, kuna Šveitsi konglomeraat jätkab endiselt börsil noteerimise plaane, vahendas Bloomberg.

ABB, kes omab ABB E-mobility's 80% osalust, lükkas 2022. aasta juunis IPO edasi, kuna majandusolukord ei olnud sobilik. Toona oli plaan börsile minekuga kaasata 750 miljonit franki. Täna pakub ABB erinevaid laadimisseadmeid ja nendega seotud paigaldus- ja hooldusteenuseid, mida kasutavad sellised ettevõtjad nagu Ionity GmbH ja Electrify America. „ABB on jätkuvalt pühendunud oma strateegiale viia oma elektrimobiilsuse äri eraldi börsile, kui turutingimused on sobivad,“ ütles ABB tegevjuht Björn Rosengren oma avalduses.

„Me eeldame, et nõudlus laadimistaristu järele kasvab lähiaastatel kiiresti,“ sõnas Lutz Meschke, Porsche SE investeerimisnõukogu liige ja Porsche AG finantsjuht. „Juhtiva elektrisõidukite laadimislahenduste pakkujana osaleb ABB E-mobility märkimisväärselt selles turu kasvus.“