Ettevõtte sõnul on plaanis kärpida töökohti keskastme juhtkonnas, et läbi selle efektiivsust suurendada, märkis ettevõtte juht Mark Zuckerberg kolmapäeval. Facebooki emaettevõte plaanib ka lõpetada projektid, mis ei ole vajalikud ning mis ei tööta ning parandada ka prioriteetide täitmist.

Lisaks plaanib tehnohiid osta tagasi täiendavalt 40 miljardi dollari eest aktsiaid, mis seeläbi parandab aktsia kohta teenitud kasumit.

Ettevõte vallandas eelmisel aastal 13% oma töötajatest oma esimese suurema koondamise käigus, konsolideeris kontoreid ja ühtlustas oma andmekeskusi. Ettevõtte finantsjuhi Sisan Li sõnul on see alles algus ning Meta vaatab värbamisvajadused põhjalikult üle.

Kolmapäeval teatas Meta 32,2 miljardi dollari suurusest kvartalikäibest, mis on 4,5% vähem kui aasta tagasi ja kolmas järjestikune kvartal, kus müük väheneb. Siiski ületas käive Wall Streeti hinnanguid. Neljanda kvartali puhaskasumiks oli 4,7 miljardit dollarit, teisalt olid FactSeti analüütikud oodanud 6 miljardi dollari suurust kasumit.

Zuckerberg on kulutanud kümneid miljardeid dollareid, et ehitada metaversumit - digitaalset maailma, kus inimesed saavad töötada ja mängida. Need jõupingutused on alles algusjärgus, mis tähendab, et suur osa investeeringutest ei too veel tulu.

Eelmine aasta oli Meta aktsia jaoks kohutav, kui hind kahanes 64,2%.