Hispaania kliendid peavad nüüd tasuma lisaks 1,95 eurot, kui soovivad internetis vormistatud tellimuse poodi tagastada. Seda välja arvatud juhul, kui nad viivad selle ise kauplusesse või tagastuspunkti, kus tagastamine on tasuta.

Ettevõtte pressiesindaja sõnul kehtib tasu kõigi Inditexi kaubamärkide puhul, mille hulka kuuluvad ka Pull & Bear ja Massimo Dutti.

Üleminek tasulisele tagastamisele sai tänu kiirenevale inflatsioonile kogu rõivatööstuses hoogu juurde eelmisel aastal. Hispaania kuulus nende Lääne-Euroopa riikide hulka, kus 2022. aasta alguses registreeriti kõrgeim inflatsioonimäär. Suvel jõudis Hispaania inflatsioon kahekohalise numbrini. Jaanuariks on riigi inflatsioon langenud 5,8%-ni, mis on madalam kui enamikul teistel sama piirkonna riikidel.

Tasuta internetiostude tagastamine on juba pikemat aega põhjustanud jaemüüjatele korralikku lisakulu. Poekettidele on töömahukas nii tagastatud toodete kontrollimine kui ka ülespanek.

Teised suured Inditexi konkurendid, Hennes & Mauritz AB ja Fast Retailing Co's Uniqlo, võtavad juba Hispaanias veebipõhise tagastamise eest tasu.