Kui praegu kõiguvad hooldajate palgad hooldekodudes 725 ja 1300 euro vahel, siis hooldereformi tulemusel võiks sektor jõuda järele haiglates 1. aprillist jõustuvale hooldustöötajate miinimumpalgale 1160 eurot kuus.

Petersoni sõnul võtab riik hooldereformiga alates 1. juulist üle hooldusmeeskondade rahastamise. „Seaduses ette nähtud kuluvalemis on palkadeks ette nähtud arvestatav summa. Tahame, et see palgatõus hiljemalt juulist päriselt hooldustöötajateni jõuaks. Ainult nii on lootust leida uusi tublisid inimesi väga vajalikule tööle hooldekodudes,“ ütles koalitsioonilepingu alusel hooldereformi eest vastutav tervise- ja tööminister.

Petersoni sõnul on oluline hooldustöötajate palgatõus kindlasti kehtestada ja õigem oleks, et selles lepivad kokku tööandjate ja töötajate esindusorganisatsioonid.

Minister kutsus kolmapäeva pealelõunaks läbirääkimistele ametiühingute ja tööandjate keskliidud, linnade- ja valdade liidu, erahoolekodusid esindava Balti sotsiaalteenuste kvaliteedi liidu, sotsiaalala töötajate ametiühingu ning riigi- ja omavalitsustöötajate ametiühingute liidu ROTAL.