„Gaas tuleb nüüd läänest ja laevadega. Eelmisel aastal hankisime viis laevatäit LNG-d, tänavu suurendame koguseid. Kuna Euroopa gaasi varustuskindluse olukord on hea, on hind langustrendis ja gaasi kasutus taas tõusmas. Mitmed meie ärikliendid, kes vahepeal alternatiivseid kütuseid kasutasid, on juba pöördumas gaasile tagasi,“ märkis Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.

„Koostöö Soome-Balti piirkonna mõlema suure LNG terminali ja Läti gaasihoidlaga annab meile stabiilsuse. Saabuvad laevad tagavad klientidele tarnekindluse ja loodetavasti saabub ühes gaasiga ka oodatud hinnarahu,“ tähendas Kaasik.

Eelmisel aastal hankis Eesti Gaas oma klientidele viis suurt laevatäit gaasi laeva Klaipeda sadama kaudu. Mais jõudis Leedu Klaipeda terminali Ameerika Ühendriikidest gaasitanker Aristidis 1. juunis Ameerika Ühendriikidest Diamond Gas Crystal ja Norrast Arctic Princess, oktoobris Ameerika Ühendriikidest Isabella ning novembris Norrast Arctic Aurora.

Käesoleva aasta jaanuaris toimetas Equinori gaasitanker Isabella Leedu Klaipeda sadamasse aasta esimese laevatäie Ameerika Ühendriikide päritolu LNG-d. Märtsis toob Eesti Gaas Klaipedasse veel kaks ning kevadsuvel Inkoosse seitse gaasilaeva.

Eesti Gaas pakub klientidele maagaasi nii torugaasi, surumaagaasi (CNG) kui veeldatud maagaasi (LNG) kujul ning haldab riigi suurimat gaasivõrku. Ettevõte tegeleb aktiivselt rahvusvahelise energiakaubandusega ning arendab taastuvenergiaportfelli päikeseenergia ja rohegaasi (biometaani) tootmise ja müügi näol.

Eesti Gaas tegutseb Soomes, Lätis, Leedus ja Poolas Elengeri kaubamärgi all. Kontsernil on kokku 50 000 klienti. Alates 2016. aastast kui ettevõtte omandas Eesti üks suurim investeerimisettevõte Infortar on Eesti Gaas kasvanud Soome-Balti piirkonna suurimaks erakapitalil energiafirmaks, ettevõtte müügist üle 70 protsendi moodustab müük välisturgudel.