Meile lähim, Balti börs, lehvitas samuti punast lippu. Kolmes indeksist kaks olid languses. Riia indeks kukkus -0,31%, Tallinna indeks -0,21%. Ainus tõusja Vilnius kerkis 0,24%.

Põhinimekirjas leidus siiski mitu ettevõtet, mis kerkisid üle omajagu. Apranga kerkis 3,04%, Linas Agro Group 2,26% ja EfTEN Real Estate Fund III 1,9%. Suurimad langejad olid HansaMatrix -2,6%, Panevėžio statybos trestas -1,05% ja Coop Pank -0,79%.

Hoolimata sellest, et HansaMatrix oli täna suurim kaotaja, näevad LHV analüütikud selles suurt potensiaali. Nimelt LHV analüütikud jagasid Ärilehega, millistel aktsiatel on nende meelest Balti börsil kõige suurem tõusupotentsiaal.

Firsth Northil jäid tõusud seekord tagasihoidlikumaks. Suurimateks osutusid MADARA Cosmetics, mis kerkis 1,1%, Saunum 1% ja NEO Finance 0,87%.

USA investorid kahtlevad

Sealse tööministeeriumi aruanne mittepõllumajanduslike töötajate kohta näitas jaanuaris 517 000 töökoha lisandumist, mis on peaaegu kolm korda suurem kui oodatud 185 000.

„Alati, kui me näeme neid suuri numbreid, tuleb hirm keskpanga (FED) ees tagasi, sest inimesed kardavad, et FED lükkab asju veelgi kaugemale, kui nad on teinud, riskides mitte pehme maandumise, vaid pigem autoõnnetuse mõõtu avariiga,“ ütles Brian Jacobsen, Allspring Global Investments'i vaneminvesteeringute strateeg.

Uudise peale langes Dow Jones Industrial Average -0,3%, S&P 500 langes -0,8% ja NASDAQ Composite -1,2%.

Euroopa suuremad indeksid on samuti nädalavahetusele minnes punased. DAX indeks on kukkunud täna -0,66% ja Stoxx 600 -0,07%.