Lääne-Saksamaal asuva Hahni lennujaama pankrotihaldur Jan Markus Plathner ütles, et on sõlminud kaks ostulepingut üksteisest sõltumatute investoritega. Lennujaamast on huvitatud mitu osapoolt, kirjutab Bloomberg.

Lõppkokkuvõttes sõlmitakse siiski üks ostuleping, kinnitas Plathner. Otsus edasise tegevuse kohta tehakse 7. veebruaril toimuval võlausaldajate erakorralisel koosolekul.

Deutsche Presse-Agentur teatas reedel, et ravimiettevõtja Viktor Haritonin kavatseb osta lennujaama ettevõtte NR Holding kaudu, olles sõlminud notariaalse lepingu umbes 20 miljoni euro suuruse ostuhinna osas. Raha on niinimetatud deposiitkontol. DPA andmetel ei ole Haritonin sanktsioonide nimekirjas.

NR Holding sai 2022. aastal lennujaamale pakkumise Frankfurdis asuva Swift Conjoy GmbH-lt. NR Holding kinnitas DPA-le, et on sõlminud lepingu eritingimustega.

Hahni lennujaam asub Frankfurdist 120 kilomeetri kaugusel, varem asus seal USA sõjaväebaas. Lennuväljal puudub raudteeühendus, kuid seal on lubatud lennukitel ka öösiti lennata.