Mitsui & Co. tühistas oma kõrvaltööde keelu ja lubab nüüd töötajatel põhitöö kõrvalt lisaraha teenida, ütles Jaapani suuruselt kolmanda kauplemisfirma pressiesindaja Bloombergile. Samm peegeldab sealsete ettevõtete soovi võtta kasutusele paindlikumad töötingimused, et meelitada ettevõttesse nooremaid töötajaid.

„Pärast kaugtöö ja paindliku tööaja poliitika rakendamist uskusime, et on õige aeg teha veelgi rohkem, et töötajad saaksid nii karjääri arendada kui ka proovida kätt mujal,“ ütles ettevõte oma avalduses.

Mitsui sõnul võivad kõrvaltööde hulka kuuluda koolitamine, töötamine tehnoloogia idufirmas või hakata kasvõi YouTuberiks. Siiski mis tahes kõrvaltöö peab arendama töötaja oskusi ja kogemusi, mitte lihtsalt täiendama sissetulekut, ning peab olema juhtkonna poolt heaks kiidetud, öeldi. Mitsui töötajad teenisod viimase aastaaruande kohaselt keskmiselt 14,8 miljonit jeeni ehk 114 000 dollarit aastas.

Kaubandusettevõtetel, sealhulgas sellistel konglomeraatidel nagu Mitsubishi ja Sumitomo on Jaapanis suur mõju tänu oma mitmekesistele ärihuvidele, mis hõlmavad mitmeid sektoreid, näiteks tooraineid ja tarbekaupu. Nad on meelitanud ligi ka välisinvestoreid, näiteks Warren Buffetti Berkshire Hathaway omab Mitsui's 6,6% osalust.