„Krüptovaluuta pole valuuta, kaup ega ka väärtpaber,“ ütles 99-aastane Munger The Wall Street Journalis.

Viimastel aastatel on tuhanded erafirmad välja lasknud tuhandeid uusi krüptovaluutasid, mis on seejärel hakanud avalikult kauplema ilma igasuguse seadusliku kontrollita, kirjutab Munger. Mõnel juhul on avalikkusele müüdud kallima hinnaga krüptovarasid, kus inimesed pole tema sõnul mõistnud, et promootorile anti need pea tasuta.

Krüptovarade puhul on tema sõnul tegu hasartmänguga, mille puhul majale on antud 100% eelis. „Ilmselgelt peaks USA nüüd kehtestama uue föderaalseaduse, mis seda takistab,“ märgib Munger.

Ta tõi näiteks kaks huvitavat pretsedenti, mis võiks USAle eeskujuks olla. Esiteks on Hiina valitsus keelanud teenused, mis pakuvad krüptodega kauplemist, tellimuste sobitamist, tokenite ja krüptovaradega seotud tuletisinstrumentide emiteerimist. Teiseks keelas Inglise parlament 18. sajandil uute aktsiatega avaliku kauplemise ning hoidis keeldu ligi 100 aastat, märkis Munger arvamusloos.

Munger on USA miljardärist investor, ettevõtja ning varasem kinnisvaraadvokaat. Warrenn Buffett on kirjeldanud teda kui enda lähimat partnerit.