Teenetemärgid antakse üle vahetult enne iseseisvuspäeva, 21. veebruaril.

Kotkas: auhinna saamine oli suur au

Valgetähe teenetemärgi pälvis ka isikusamasuse tuvastamise lahendust pakkuva ettevõtte Veriff asutaja Kaarel Kotkas.

Kotkase sõnul on teenetemärgi pälvimine tema jaoks väga suur au ja väga ootamatu. „Võttis omajagu aega, mõtlemaks, et kuidas sellise au olen juba väärinud. Ma arvan, et see on põhjusel, et ma olen lihtsalt nii oma teekonna alguses ja et pannakse tähele, kui suurt probleemi Veriffis me globaalselt lahendame ja millist rolli Eesti selles mängib,“ märkis Kotkas.

Mullu suudeti Veriffis käivet kasvatada üle 2,3 korra ning Kotkas kinnitab, et edasi minnakse samuti hoogsalt. Uuel aastal on ettevõttel kasvuplaanid.

Mitmed tunnustuse saajad on kohaliku elu edendajad

Valgetähe teenetemärgi saavad lisaks Kotkasele veel ehitusettevõtja Olaf Herman, kes on panustanud SA Maarja Küla ja Rõuge valla Viitina küla arengusse; Saaremaa Tarbijate Ühistu, Coop Saaremaa juhatuse esimees Kalle Koov; Järvamaal ettevõtlust alustanud Veiko Veskimäe, kes on teedeehitusettevõtte Verston vedaja ja toetab jätkuvalt kodukandi elu; RAIT ASi juhatuse esimees Ivar Dembovski, kes lisaks panustab aktiivselt kohaliku kogukonna arengusse ja haridusvaldkonna edendamisesse; rahvusvahelise ekspordile suunatud ettevõtte pikaaegne arendaja Pärnus ja OSHINO Electronics Estonia OÜ juhatuse liige Ingvar Kuusk; eduka ja eksportiva pakendeid tootva ettevõtte AS Cista juhatuse liige Vahur Käärik, kes arendab kohalikku elu Kanepi vallas; pikaaegne ettevõtluse edendaja Pärnus ja Reiden ASi juhatuse liige Arvo Suppi ning ettevõtluse arendaja Ida-Virumaal Raivo Vasnu, kes edendab koostööd ettevõtluse ja haridusasutuste vahel.

Tunnustus on Eesti elu edendajatele

President märkis teenetemärkide andmise otsuse eessõnas, et tunnustusega soovitakse ära märkida inimesed, kelle töö ja tegevus on aidanud muuta Eestis paremaks, kaitstumaks, sõbralikumaks ning hoolivamaks.

Riigipea sõnul on teenetemärgid tunnustus Eesti inimestele ja riigi toetajatele välismaal nende pühendumuse, igapäevase visaduse ja vapruse eest. „Neid kõiki – erinevate elualade esindajaid – ühendab sihikindlus kutsetöös või kogukondlikus tegevuses ning nende summa annab Eestile jõu ja sitkuse, teadmised ja ettevõtlikkuse, hoolimise ja tähelepanelikkuse,“ rääkis Karis.