Uus lepe sätestab ka järgnevate aastate töötasude tõusu arvutuse mudeli, milles võetakse edaspidi arvesse möödunud aasta reaalse Eesti keskmise palga tõusu ning käesoleva aasta keskmise palga tõusu Eesti Panga prognoosi aritmeetilist keskmist. Seega põhineb uue leppe järgi töötasude muutus edaspidi ametlikel andmetel ning järgib aasta aastalt sama metoodikat. Iga-aastane töötasude muutus nihkub andmete saadavusest lähtuvalt alates 2024. aastast 1. aprillile.

„Tallinki jaoks on tegu olulise kokkuleppega, mis tagab nii töötajatele kui ka ettevõttele suurema stabiilsuse ning annab ettevõttele pikaajalise vaate tegevusmahtude analüüsimiseks tulevastes perioodides ja Eesti lipu all opereerivate laevade hulga ja operatsioonide planeerimiseks kas regulaarliinidel või prahtimislepingute olukorras,“ kommenteeris kokkulepet Tallinki juhatuse esimees Paavo Nõgene.

„Oleme tänulikud Riiklikule lepitajale, kes mängis antud kokkuleppe saavutamises olulist rolli ning aitas tänase tulemuseni edasiviivate ettepanekutega jõuda. Täname ka EMSA-t kokkuleppe sõlmimise konstruktiivsete arutelude eest,“ lisas Nõgene.