Vaid mõned kuud pärast käivitamist on ChatGPT, mis suudab genereerida artikleid, esseesid, nalju ja isegi luuletusi, hinnatud ajaloo kõige kiiremini kasvavaks tarbijarakenduseks.

Kuigi ChatGPT ei ole Hiinas kättesaadav, pumpavad sealsed investorid raha kohalikesse AI-tehnoloogiaettevõtesse nagu Hanwang Technology, TRS Information Technology ja Cloudwalk Technology.

CSI AI Industry Index, mis hõlmab sektori suuremaid ettevõtteid nagu iFlytek Co, on sel aastal tõusnud umbes 17%, ületades võrdlusindeksi CSI300 6% tõusu.

Siiski ei ole mingeid märke sellest, et need AI-ettevõtted on lähedal ChatGPT-taolise toote väljatoomisele. Kõige lähemal näib olevat Reutersi andmetel otsingumootor Baidu, kes kavatseb märtsis lõpetada oma Ernie bot'i testimise. Selle uudise peale kerkis aktsia täna 15%.

„Tööstus tervikuna kipub kõigepealt spekuleerima ootustega ja alles hiljem tegelike tulemustega kauplema,“ ütles Pekingi Gelei Asset Managementi peadirektor Zhang Kexing.

Teised ettevõtted, kes on avalikustanud oma edusammud tehisintellekti tehnoloogia valdkonnas, on TRS Information Technology ja Beijing Haitian Ruisheng Science Technology. Ka nende aktsiahinnad on tõusnud. TRS näiteks kaupleb peaaegu 60-kordse hinna ja kasumi suhte juures, samas Haitian Ruishengi hinna ja kasumi suhe on üle 240.

Ka Ärileht proovis mida ChatGPT teha suudab ja palus tal luua nullist ühe artikli kasvuaktsiatest - seda saab lugeda siit!