Järsu kukkumise allapoole põhjustas Türgis aset leidnud tugev maavärin, mis raputas kogu elanikkonda. Bist 100 indeks langes hommikuse kauplemise ajal 7,1 protsenti, käivitades kaks korda nö kaitselülitit, mis rakendub äärmiselt volatiilse kauplemise puhul. Tavaliselt jätkub kauplemine pärast lühiajalist peatamist, kuid Refinitivi andmed näitavad, et Bist 100 ei ole kaubelnud umbes kell 10.40 saadik kohaliku aja järgi.

Kohalik indeks on sel nädalal kukkunud 16% pärast seda, kui riigi lõunaosas toimunud maavärinas hukkus tuhandeid inimesi. Börsioperaatori Borsa Istanbuli pressiesindaja keeldus olukorda Financial Timesile kommenteerimast, millal kauplemine jätkub.

Istanbulis asuva OMG Capital Advisors'i tegevjuht Murat Gulkan ütles, et kauplemine aktsiaturul on peatatud määramata ajaks. Lisades, et kauplemine teiste instrumentidega, sealhulgas võlakirjadega, on endiselt aktiivne.

Bist 100 oli eelmisel aastal üks kõige edukamaid turge, kus jaekauplejad püüdsid tõsise elukalliduse kriisi ajal tulu saada. Aastaga on Bist 100 kerkinud enam kui 100%.