Tallinna börsil kujunes kauplemiskäibeks 1,84 miljonit eurot. Sellest 568 000 eurot tuli läbi Enefit Greeni, 371 000 läbi LHV Groupi ning 366 000 eurot läbi Coop Panga aktsiate.

Päeva suurim tõusja oli 2,88 protsendiga Merko Ehitus, kes teatas täna koos kvartalitulemustega ka 1 eurosest dividendist. Päeva lõpu 15,7 eurose aktsia hinna pealt teeb see dividenditootluseks ligi 6,4%. Järgnesid Modera 2,17% ning J. Molneri aktsia 1,43% tõusuga.

Suurim kukkuja oli 5,9% langusega Nordecon, kes teatas täna samuti tulemustest. Hagen Bikes langes 1,53% ning Robus Group -0,97%.

Tõusjaid oli Tallinna börsil kokku 16, langejaid 11 ning eilsele sulgemistasemele jäid 6 aktsiat.

Mis veel toimus?

  • Erakonnad andsid aru, millised riigifirmad nad sooviksid erastada või börsile viia. Kui neli riigikokku kandideerivat erakonda üldjuhul ei soovi riigifirmasid erastada, siis neli parteid teeks seda usinalt. Enim näitas erastamistele rohelist tuld Isamaa, kes erastaks või viiks vähemalt osaliselt börsile kaheksa ettevõtet. Loe pikemalt siit.

  • Maailmas suuruselt teine varahaldur Vanguard hindas, et järgmisel kümnendil teenitav tootlus võib võrreldes mullusega olla üksjagu kõrgem. Vanguard prognoosib, et järgmise kümne aasta jooksul teenib globaalselt hajutatud, kuid ilma USA aktsiateta aktsiaportfell aastas keskmiselt 8,4%. 90% tõenäosusega jääb tootlus aastaselt 2,2-14,9% vahele. Loe pikemalt siit.

  • Warren Buffetti Berkshire Hathaway vähendas taaskord enda osalust Hiina autotootjas BYD. Pikemalt loe siit.

  • Enda tulemustest teatasid ka rida börsiettevõtteid. Coop Panga tulemustest loe siit, EfTEN United Property Fundi tulemustest siit ning Merko tulemustest siit.

Euroopa ja USA tõusuteel

Euroopa peamised börsid olid täna tõusuteel. Laiapõhjaline Stoxx 600 aktsiaindeks ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on kerkinud ligi 0,8%.

Ka USA indeksid avanesid tõusuga. Dow Jones ja S&P 500 ligi 0,9% ning Nasdaqi koondindeks 1,2%.