Tallinna börsiindeks langes -0,95%, Vilnius -0,46% ning Riia börsiindeks -0,38%.

Tallinna börsil kujunes reedeseks kauplemiskäibeks 1,31 miljonit eurot. Sellest 642 000 eurot tuli Enefit Greeni aktsiast, 136 000 Coop Panga aktsiast ning 133 000 eurot LHV Groupi aktsiast.

Kokku tõusis Tallinna börsil 6 aktsiat, langes 21 aktsiat ning 6 aktsiat jäid eilsele sulgemistasemele.

Siin on päeva tõusjad ja langejad:

Mis veel toimus?

Euribori tõus ning pankade kerkinud kasumid on tekitanud mõtte, kas pangad võiksid seetõttu odavamat laenumarginaali pakkuda. Kuna panga enda laenumarginaal väljendab eelkõige laenu riski ja laenutegevusega seotud laenukulu, siis ei saa automaatselt eeldada, et tõusev euribor seda langetab, ütles Delfi Ärilehele Coop Panga finantsjuht Paavo Truu. Lisaks on ka kaks olulist punkti, mis pankade agressiivset laenutegevust piiravad. Loe pikemalt siit.

Jaanuarikuistest tulemustest teatas EfTENi börsil kauplev Real Estate Fund III, mille tulemustes kajastuvad nüüd ka peatselt liidetava EfTENi Kinnisvarafondi tulemused. Arvestades nii EfTEN Real Estate Fund III dividendipoliitikat, kui ka dividendivõimekust, saaks EfTEN Real Estate Fund III maksta eelmise aasta tulemustelt netodividende kokku 12,47 miljonit eurot. Arvestades ühinemisel suurendatavate aktsiate arvu, on see 1,15 eurot aktsia kohta. Loe pikemalt siit.

Euroopa ja USA languses

Euroopa peamised börsid liikusid reedel madalamale. Laiapõhjaline Euro Stoxx 600 aktsiaindeks on langenud 1,1% ning Skandinaavia aktsiaid koondav OMX Nordic 40 on langenud 1,4%.

Punane värv vaatab vastu ka USA börsidel. Dow Jones on kukkunud 0,1%, S&P 500 -0,3% ning Nasdaqi koondindeks -0,9%. Väljaande Bloomberg sõnul tõi languse kaasa fakt, et USA tarbijate kindlustunne on kerkinud viimase aasta tugevaimale tasemele, mis võib seeläbi sundida USA keskpanka agressiivsemale käitumisele.