Siin elamine on iga head arhitektuuri ja kaunist ümbruskonda hindava inimese unistus. Kõik arenduses asuvad majad ja ehitised moodustavad ühtse ja kauni terviku, kus iga detail on hoolega läbimõeldud. Ka kõige nõudlikumat silma ei riiva midagi ülearust ega juhuslikku.

Viimsi Village

Kodusid ümbritseb maitsekas (kõrg)haljastus, taamal paistab 1300 ha ürgmetsa. Pühapäeva hommikuvaikuses terrassil kohvi juues tead: just sellisest elust sa oledki unistanud.

Vagif German, Viimsi Village’it arendava Unico Eesti juht: „Me ei ehita lihtsalt maju, vaid loome oma parimate teadmiste ja oskuste abil ainulaadse elukeskkonna.

Ajale kohaselt oleme arenduse fookusesse võtnud energiasäästlikkuse. Vastava valdkonna väljakutsed panid meid mõtlema, kuidas tagada elanikele energiasõltumatus, aga seda keskkonna sõbralikul viisil.

Viimsi Village

Koostöös Amper Plus OÜ-ga töötasime välja lahenduse, mis lubab toota ja koguda rohelist energiat ning olla praktiliselt sõltumatu välistest energiaallikatest.

Oleme loonud koduomanikele kõik võimalused, et olla Eesti esimene off-grid võimekusega küla. Meie kodude lisavarustuse hulka kuulub Ampere+ täislahendus, kuhu kuuluvad nii päikesepaneelid kui ka energiasalvesti, mis teeb koduomaniku elektrikatkestustest ja kõrgetest energiahindadest sõltumatuks.“

Kui võtta näiteks Viimsi Village 1-kordne elamu, mis on 147,8m2 ja paigaldada sellele

18 päikesepaneeli ning Ampere+ energiasalvesti, siis selle tootlus aastas on ca. 7371 kWh.

Eesti 4-liikmeline pere elektritarbimine aastas keskmiselt on ca. 7000 - 10 000 kWh.

Antud täislahendus mitte ainult ei kata ära koduomanike elektritarbimist, vaid kogu Viimsi Village kodude toodang aastas oleks ca. 2GWh, selle tootlusega saaks näiteks „toita ära“ ca. 500-600 elektriautot aastas.

Ampere+ energiasalvesti kaitseb kodu- ja äri omanike ootamatute elektrikatkestuste, aga ka ülikõrgete elektrihindade eest. Osta elektrit kokku odavama börsihinnaga ja kasuta akusid siis, kui hind on kõrge.

ViimsiVillage

Viimsi Village’i kodulehel saavad koduostjad ainulaadse konfiguraatori abil ise oma majale meelepärase lisavarustuse valida, energiasalvesti ja päikesepaneelid sealhulgas.