Vaid 50 aastane Zelenov suri väidetavalt Prantsusmaal peol, kui tundis end ühel hetkel väga halvasti ja seejärel kukkus üle terassi, mille tulemusena sai ränga peavigastuse ja suri. Kuid spekuleeritakse, et antud lugu ei vasta tõele, sest Zelenov pole ainus vene oligarh, kes suri möödunud aastal kahtlaste asjaolude tõttu.

Kuna Zelenov ei jätnud testamenti, mis paneks paika, kes kui palju tema varast endale saab, käib mehe pere seas tema varanduse üle suur vaidlus. See, et niivõrd jõukas ja rikas mees ei jätnud testamenti, on äärmiselt ebatavaline. Zelenovi lesk Natalia Dvoryanynova koos poja Michael Zelenoviga on läinud Zelenovi vanemate ja tema tütre vastu kohtusse, sest Zelenovi vanemad on väidetavalt võtnud Dvoryanynovalt ligipääsu mehe suurimatele rahasummadele. Naise sõnul on nende Moskva kodus kõik lukud vahetatud ja 24 autot Zelenovi kollektsioonist on ära võetud, sealhulgas neli Mercedest, kaks Bentleyt ja üks Rolls Royce. Zelenovi auto kollektsioon on kokku väärt mitmeid miljoneid eurosid.

Naise sõnul on tema ja poja Michaeli ligipääs ka teistele sissetulekuallikatele piiratud või koguni täielikult ära võetud.

Dvoryanynova süüdistab selles Zelenovi vanemaid ja tema tütart teisest abielust. Kuna Zelenovil puudub testament ja tema raha ei hoitud hoiuses, vaid keerukas finantsüksuste võrgustikus, tähendab see, et vaidlused mehe vara jagamise üle tulevad äärmiselt keerukad ja nende lahendamine venib tõenäoliselt aastatepikkuseks protsessiks.

Zelenovi vanematel on aega kuni 16. veebruarini kohtuhagile vastata, misjärel algab kohtuprotsess.