„Jaanuar oli klientide aktiivsuse kontekstis aasta algusele omaselt pigem rahulik kuu. Peamiste trendidena näeme, et turul on konkurents hoiuste nimel ning uued laenutaotlused on langustrendis. Sellest lähtuvalt olid ka jaanuarikuus meie ärimahtude kasvud tagasihoidlikud,“ sõnas Coop Panga juhatuse esimees Margus Rink jaanuari tulemusi kommenteerides.

Pank teenis jaanuaris 2,9 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 96% rohkem kui aasta tagasi samal perioodil. Panga omakapitali tootlus oli jaanuaris 22,6%, kulu-tulu suhe 38%. Võrreldes möödunud aasta esimese kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 64% ja tegevuskulud 18%.

„Coop Panga laenuportfell püsib jätkuvalt kvaliteetne (jaanuaris laenude allahindluse 0,7 miljonit eurot - toim). Meie kasuminumbrites mängivad euriborist teenitud tulud järjest suuremat rolli, kuid samas on jõudsalt kasvamas ka hoiustele makstavad intressikulud,“ lisas Rink.

Panga laenuportfell kasvas jaanuaris 11 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 1,31 miljardi euroni. Kodulaenud kasvasid 7 miljonit eurot, ärilaenud 2 miljonit eurot, liising 1 miljonit eurot ja tarbimisfinantseerimine kasvas 0,6 miljonit eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 35%.

Panga klientide hoiuste maht kasvas jaanuaris 12 miljoni euro võrra ulatudes kuu lõpu seisuga 1,52 miljardi euroni. Äriklientide hoiused kahanesid 15 miljonit ja eraklientide hoiused kasvasid 5 miljonit eurot. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kasvas 22 miljoni euro võrra. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 35%.

Kui kokku on klientide arv kasvanud ligi 150 000-ni (jaanuaris kasv 2800), siis aktiivselt arveldavate klientide arv on languses, jõudes 66 100-ni (jaanuaris kahanemine 700 võrra). Aastaga on kliendibaas kasvanud 27%.