Uue teenuse abil saavad investorid eelturul aktsiatele avada ka lühikesi positsioone. Esimesel kauplemispäeval nõutakse sajaprotsendilist tagatist ja seejärel kohandatakse seda olenevalt volatiilsuse tasemest. Ostu- ja müügipakkumustega kauplemisel on kohal turutegija.

Üks uue teenuse peamisi erinevusi on see, et eelturul ostetud aktsiate suhtes ei kehti keeluperiood ja neid saab müüa igal ajal enne või pärast avaliku kauplemise algust. Lisaks võib aktsiaid eelturul lühikeseks müüa näiteks siis, kui aktsiate referentshind ületab oluliselt õiglast väärtust. Uue teenuse puhul puudub ka minimaalne osalussumma ja aktsiaid võib eelturul osta mis tahes summa eest. Eelturul toimuvate aktsiatehingute eest võetakse tasu nagu tavalise börsitehingu eest investori hinnamäära järgi.

Varajase kauplemise eelised

  1. Eelturul ostetud aktsiate suhtes ei kohaldata keeluperioodi. Neid võib müüa igal ajal enne või pärast avaliku kauplemise algust.

  2. Osalemiseks ei ole vaja eelnevat taotlust. Saate aktsiaid osta kohe, kui algab varajane pakkumisperiood.

  3. Lühikesi positsioone on lubatud avada otse eelturul, näiteks juhul, kui aktsia hind referentshinna järgi tõuseb õiglasest väärtusest märkimisväärselt kõrgemale ja te ennustasite, et aktsia ei avane nii kõrge hinnaga. Miinuspoolel kauplemise korral võtke arvesse kõiki riske.

  4. Puudub minimaalne tehingusumma. Eelturul saate esitada tellimuse ükskõik kui paljude aktsiate ostmiseks.

  5. Eelturul toimuvate aktsiatehingute eest võetakse tasu nagu tavalise börsitehingu eest teie tariifi järgi.

Uuri lisaks: Freedom24

Freedom24 on investeerimisplatvorm väärtpaberite, aktsiate, fondide ja muuga kauplemiseks, mis sobib iOS ja Android operatsioonisüsteemidega nutitelefonidele ja tahvelarvutitele. Selle loojaks on Euroopa maakler Freedom Finance Europe Ltd, mis kuulub valdusfirmasse, mille aktsiad on noteeritud Nasdaqi börsil. Ettevõttel on esindused USA-s, Saksamaal, Poolas, Hispaanias, Kreekas, Prantsusmaal, Küprosel, Kasahstanis, Ukrainas, Aserbaidžaanis ja Armeenias. Ettevõte plaanib peagi avada oma esinduse Tallinnas.

Tähelepanu! Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist soovitame tutvuda finantsteenuse tingimustega või konsulteerida spetsialistiga.

Jaga
Kommentaarid