„Võttes arvesse inflatsioonisurvet, kavatseme oma järgmisel, märtsis toimuval kohtumisel tõsta intressimäärasid veel 50 baaspunkti võrra,“ ütles Lagarde Euroopa Liidu seadusandjatele Strasbourgis. „Pärast seda hindame me edasist rahapoliitika teekonda.“

Kui viimasel kolmel kuul on näidanud inflatsioon mõningast leebumist, on Euroopa keskpanga liikmed väljendanud, et sellega pole võitlus hinnatõusuga kaugeltki võidetud. Põhjust on mures olla jätkuva hinnasurvega, millele võib lisavunki anda palkade tõus, et kompenseerida kahanevat ostujõudu.

Mitmed keskpanga nõukogu liikmed on seetõttu ka vihjanud, et märtsi pooleprotsendine tõus ei jää ilmselt ka viimaseks. Lagarde lisas, et nii peavad intressid olema piisavalt kõrgele, et need pärsiksid majandusaktiivsust, et jõuda piisavalt kiiresti tagasi 2 protsendise inflatsioonieesmärgini.

„Intressitasemete hoidmine piiraval tasemel vähendab aja jooksul inflatsiooni, kahjustades nõudlust ning kaitstes samal ajal riski eest, et inflatsiooniootused jäävad püsivalt üles.“ Alates juulist on Euroopa keskpank tõstnud intresse 3% võrra.