Teisipäeval avalikustas Warren Buffetti ettevõte Berkshire, et vähendas oma positsiooni ettevõttes Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd 86,2% võrra. Kuigi kõigest kolm kuud tagasi teatasid nad, et olid ostnud 4,1 miljardi dollari väärtuses kiibitootja aktsiaid.

Selle teabe avalikustamisele järgnes müügilaine ja TSMC aktsia langes kolmapäeval 6%, olles siiski 16% aasta algusest tõusnud. Hetkel kaupleb ettevõte 528 Taiwani dollari ümber.

Riskifond Tiger müüs neljandas kvartalis kõik oma 1,3 miljonit TSMC aktsiat, mis praeguste hindade juures oleks väärt umbes 119 miljonit dollarit. Sarnaselt Berkshire'ile oli firma ostnud TSMC aktsiaid möödunud aasta kolmandas kvartalis.

Üks suurimaid TSMC müüjaid koguse poolest oli Fort Lauderdale'is asuv investeerimisfirma GQG Partners. Tema vähendas oma positsiooni 63% võrra, siiski on täna ettevõtte portfellis alles 616,2 miljoni dollari väärtuses TSMC aktisaid. GQG Reutersile müügi kohta kommentaari ei andnud.

Teiste müüjate seas oli ka fondivalitseja Capital Group, kes müüs üle 9,5 miljoni aktsia, JPMorgan ja BlackRock müüsid kumbki umbes 4 miljonit TSMC aktsiat.

Reutersi teatel on Berkshire'i investorid hämmingus ja püüavad aru saada, miks Buffett otsustas suure osa oma osalusest ettevõttes müüa. Alles teisipäeval ütles Berkshire'i direktor ja aseesimees Charlie Munger, et TSMC on tugevaim kiibitootja maailmas.