Tänasest sulgemishinnast 7,58 euro peal on pakkumine ligi 12% kõrgem, kuid jääb oluliselt alla LHV analüütikute hinnasihile vahemikus 15-16,4 eurot.

„BaltCapi juhitud fond on olnud HansaMatrixi väikeosanik enam kui 4 aastat, mille käigus on meil olnud võimalus lähemalt jälgida ettevõtte arengut. Erakapitaliinvestorina soovime aidata kohalikel potentsiaalikatel ettevõtetel kasvada juhtivateks ärideks nii Baltikumis kui väljaspool meie regiooni,“ ütles BaltCapi juhtivpartner Peeter Saks.

„Leiame, et HansaMatrixil on paremad võimalused kasvamiseks ja äripotentsiaali realiseerimiseks, kui ettevõtte senine omandistruktuur konsolideeritakse ning selle käigus tekib ettevõttele üks enamusosanik. Usume, et meie pakutav ühe aktsia ostuhind on HansaMatrixi senistele investoritele atraktiivne, kuna pakume aktsia 2022. aasta lõpu kauplemishinnast 22% ja 16. veebruari aktsiahinnaga võrreldes 12% kõrgemat hinda,“ ütles BaltCapi juhtivpartner Peeter Saks.

Aktsiate vabatahtliku ostupakkumise õnnestumisel ja vähemalt 75-protsendilise osaluse omandamisel plaanib BaltCap lõpetada HansaMatrix aktsiatega kauplemise Nasdaq Baltic börsi põhinimekirjas.

Pakkumine jõustub pärast Läti Panga vastavasisulist otsust.

Eelmise aasta novembris tehtud otsuse alusel andis Läti tarbijakaitseamet BaltCapi tütarettevõttele Emsco loa omandada HansaMatrix.

Hetkel omab BaltCap HansaMatrixis 9,92-protsendilist osalust.

Peale pakkumise jõustumist kehtib pakkumine 30 päeva

Aktsiate vabatahtlik ostupakkumine kehtib 30 päeva alates prospekti avaldamisest Nasdaq Baltic veebilehel. Pakkumise täpne algus- ja lõppkuupäev määratakse kindlaks pärast kõigi volituste saamist ja sellest teavitatakse kõiki aktsionäre.

Pakkumise vastuvõtmiseks peavad HansaMatrixi aktsionärid võtma ühendust oma väärtpaberikontot haldava panga või investeerimismaakleriga.

BaltCapist

BaltCap on Baltimaade suurim ja kogenuim erakapitaliinvestor, kes tegeleb nii väljaostu-, kasvu-, riski- kui ka infrastruktuuriinvesteeringutega. Alates 1995. aastast on BaltCap investeerinud enam kui 110 ettevõttesse erinevates tööstussektorites ja kaasanud kokku üle 700 miljoni euro kapitali. BaltCapil on 40 investeerimisspetsialistist koosnev meeskond, kes töötab Tallinna, Riia, Vilniuse, Varssavi, Helsingi ja Stockholmi kontorites.

Emsco Ltd on täielikult BaltCapile kuuluv ettevõte, mis viib läbi HansaMatrixi aktsiate vabatahtlikku ostupakkumist