Turvatöötajad ja muu maapealne personal alustasid Frankfurdis ja Münchenis reedel ühepäevaseid streike, mille tagajärjel tühistati 1300 riikliku lennufirma Lufthansa lendu.

Protestide ajendiks on elukalliduse hüppeline tõus, millele ei jõua järgi lennunduse töötajate palgad.

Euroopa streigib

Protestid ei ole puhkenud mitte ainult Saksamaal, kus ebaõiglase palga ja elamiskulude tõusu tõttu korraldakse streike. Ühendkuningriigi raudteetöötajad on ajutiselt peaaegu peatanud suure osa riigi raudteevõrgustikust. Prantsusmaal protesteeritakse pensioniea pikendamise kava vastu.

Lennuliiklus on pärast pandeemiat tugevalt taastunud. Möödunud suvel põhjustas suurenenud lennuhuvi kogu Euroopas kaose, lennuettevõtjad ja maapealne personal ei suutnud pärast koondamiste lainet enam niivõrd suurt nõudlust rahuldada.

Streigid toimuvad ka Stuttgarti, Hamburgi, Dortmundi, Hannoveri ja Bremeni lennujaamades. Ametiühing Verdi korraldas eelmisel kuul samasuguse streigi Berliini peamises sõlmpunktis, lõigates Saksamaa pealinna ära rahvusvahelistest lennureisidest.

Frankfurdi lennujaama ees koondas Verdi esindaja Christoph Miemetz streikivaid töötajaid: „Meil on rasked aastad selja taga.“