„Soodsamate korterite hinnad ei ole kuigi palju muutunud ja heas korras korter ükskõik millises linnaosas on endiselt objekt, kuhu uue üürniku kergelt leiab. Näiteks 400–500 euro hinnavahemikku jäävad 2-toalised korterid lähevad endiselt nagu soojad saiad,“ iseloomustas Meelis Ränk turul toimuvat.

„Odavamate korterite nõudlust on võimendanud üldine suur elukalliduse tõus. Inimesed soovivad oma püsikulusid kontrolli all hoida ja üürikorteri puhul on paljudel olnud ühe otsusega võimalik säästa paarsada eurot,“ võttis Meelis Ränk kokku põhjuse, miks väiksemad korterid üüriturul nii hinnas on.

1Partneri elamispindade tegevjuht lisas võrdlusena, et üle 1000-eurose üüriga korterite puhul on omanikud uue üürniku leidmiseks viimastel kuudel kohati kuni 20% võrra pidanud hinda alla tooma. „Vale hinna küsimise korral riskitakse nii üüritulust ilma jäämise kui ka lisakuluga, sest tühja korteri eest tuleb omanikul ka kommunaalkulud kinni maksta,“ lisas Ränk.

„Üha olulisemaks on muutunud üürnike maksevõime- ja taustakontroll,“ tõi Meelis Ränk välja veel ühe praegusele turuolukorrale omase aspekti.