Kokku müüdi 14.–16. veebruaril juhtkonna poolt 551 214 aktsiat keskmise hinnaga 3,816 eurot.

Aktsiaid on müünud Erki Kilu, Jüri Heero, Indrek Nuume, Andres Kitter ning Martti Singi, kõik kokku ligi 2,1 miljoni euro eest.

Lõviosa sellest, pea 1,5 miljoni euro eest müüs aktsiaid LHV UK üksust juhtiv Erki Kilu. Äripäevale ütles Kilu, et müügi põhjus on nii aktsiaoptsioonide jaoks raha vabastamine kui ka vajadus end Suurbritannias sisse seada.

2020. aastal väljastatud aktsiaoptsioonide realiseerimiseks on aktsiate märkimisperiood ajavahemikus 1.–30. aprill 2023 ning aktsiaid saab omandada hinnaga 0,596 eurot aktsia kohta. Börsil on LHV Groupi aktsia hinnaks 3,78 eurot.

2020. aastal väljastati aktsiaoptsioone 106 inimesele summas 2,44 miljonit eurot. 2021. aastal said aktsiaoptsioone 138 inimest summas 3,68 miljonit eurot.

Igal ajal aktsiaid müüa ei saa

LHV Groupi juhtkonna liikmed valdavad ettevõtte kohta siseteavet ning seetõttu igal ajal nad aktsiaid müüa ei tohi. Keeluperioodid jagunevad kaheks. Igakuine keeluperiood algab iga kuu 1. kuupäeval. Kvartaalne keeluperiood algab kolmkümmend päeva enne LHV Groupi kvartaliaruande avaldamist. Kolmekümnepäevane keeluperiood eelneb ka aastaaruande avalikustamisele.

Keeluperiood lõppeb vastava kuu finantstulemuste, kvartali- või aastaaruande avalikustamise päeval, kui avalikustamine toimub vahemikus eelneva börsipäeva lõpust kuni tund aega enne järgneva börsipäeva alguseni.

Muul juhul lõppeb keeluperiood finantstulemuste avalikustamisele järgneval päeval. Võrreldes eeltooduga kohaldub igal aastal veebruaris seoses aastaaruande avaldamisega keeluperioodi osas erand, mille kinnitab Grupi nõukogu finantstulemuste kalendri heaks kiitmisega.

Veebruarikuine kauplemisperiood algas 14. veebruaril ning lõppeb 28. veebruaril. Järgmine kauplemisperiood on ees 14.–18. märtsil.

Aktsiaoptsioonide väljastamise eesmärk on LHV Groupi sõnul luua tingimused, kus LHV ja Grupi ettevõtete juhatuse ja nendega võrdsustatud töötajate ja võtmetöötajate pikaajalised eesmärgid ja huvid oleksid kooskõlas LHV aktsionäride pikaajaliste huvidega. Teine eesmärk on pakkuda tööjõuturul konkurentidega võrdväärset tasustamissüsteemi.

Aktsiaoptsioonide tähtaeg on kolm aastat alates optsioonide andmise hetkest. Alates 2018. aastast on juhatuse liikmetele väljastatud optsioonide suhtes kohaldatud täiendavaid tingimusi – neil ei ole lubatud vastavaid aktsiaid pärast optsiooniõiguste täitmisele pööramist veel ühe aasta jooksul müüa. Kolmeaastane periood enne aktsiate väljastamist annab võimaluse tulemusi hinnata pikaajaliselt.

Optsioon annab õiguse osta kindlaks määratud ajal tulevikus kindel kogus finantsvara, varem kokkulepitud hinnaga.