Alexela on kasvanud tanklaketist piirkonna üheks suurimaks energiafirmaks ja rohenovaatoriks. Peagi muutume ka avalikuks ettevõtteks ja viime oma aktsiad börsile. Energeetika on valdkonnana keerukas ja kapitalimahukas, üksi teeb ja jõuab vähe. Alexela tahab saada senisest veel tugevamaks energiafirmaks, ainus tee selleks on kaasamine ja ühistegemine. Partnerite, klientide, aga ka konkurentide. Koostöö võib meid eesmärgini kiiremini viia kui konkurents.

Uue aja energia

Eesti uus energia saab olema tänasest täiesti erinev - uus energia hakkab olema mitmekesine, hajutatud, kohalik, jätkusuutlik, kaasav, eksportiv, salvestav. Kindlasti ei saa oma tulevikku rajada ainult ühele või kahele tootmisliigile - riskide maandamiseks peame looma Eestile kirju energiaportfelli. Lisaks peame leidma lahendused nii lähi kui kaugemaks tulevikuks tipukoormuste katmiseks, üheks juhitavaks tootmisvõimaluseks on gaasi kasutamine elektri tootmiseks.

Tipukoormusi saab katta ka taastuva kliimaneutraalse kohalikust ressursist ehk sõnnikust ja biojöätmetest toodetava rohegaasiga. Selliseid jaamasid oleme Eestis koos partneritega ehitanud Lääne-Virumaal Vinnis, Tartumaal Ilmatsalus ja Järvamaal Oisus. See on täielikult rohe- ja ringmajanduslik, Eesti oma gaas, kütustest pealegi veel kõige puhtam ja tahmavabam. Rohegaasiga sõidavad Tartu, Pärnu, Jõhvi ja Viimsi bussid, rohegaasi saab mootorikütusena osta Alexela gaasitanklatest üle Eesti.

Alexela
Alexela

Uue energiajastu kesketeks märsõnadeks saab jätkusuutlikus, kaasamine ja kogukondlikkus. Valdavaks saavad koostööprojektid ja terviklahendused. Lisandub uusi energia tootjaid, tootmine killustub ja hajub, liigub idast läände. Üks energia-hubidest võiks tekkida ka Paldiski, kus on võimalusi uute lahenduste ja kütuste nagu vesinik ja etanool kasutusevõtuks.

Eesti võiks taas tõusta elektrienergiat importivast riigist seda eksportivaks. Samuti peame suutma toodetud energiat salvestada. Sellega Alexela ka aktiivselt tegeleb - arendame koos partneritega Paldiskis Energisalve nime kandvat taastuvenergia vesisalvestit.

Energiasalve tööpõhimõte

Pingevaba

Uus energia peab olema kõigile kättesaadav ja taskukohane - pinge olgu ikka seinas, mitte rahakotis. Sellest põhimõttest lähtudes on Alexela värskelt välja tulnud ka uut tüüpi energiapaketiga oma kodutarbijatele ja korteriühistutele, mis omamoodi jätkab riiklikku universaalteenust, kuid on sellest soodsam ja riskivabam kui börsipakett, samas saab sellest soovi korral kiirelt ja trahvivabalt väljuda.

Kui turbulentses elektrituru keskkonnas sai universaalteenusest tuhandete inimeste jaoks päästerõngas, siis Alexela astub nüüd samas suunas järgmise sammu – tuleb riigile appi ja proovib pakkuda stabiilsust universaalteenusest soodsama hinnaga. Hind määratakse kuupõhiselt, mis tagab kliendile tema eelarve jälgimiseks piisava planeerimisvõimaluse ja stabiilsuse. Kui ka elektrihinnad tõusevad, ei maksa klient kunagi universaalteenusest rohkem.

Koostööd teeme ka ühistutega elektrilaadijate paigaldamiseks ja hooldamiseks ning erinevate ettevõtetega päikese ja tuuleparkide arendamiseks. Päikesepark võib tähendada ka paari päikesepaneeli ja tuulepark üht tuulikut, iga kliendi ootused ja võimalused on ju erinevad. Oluline on kaasamine ja mõistmine.

KÜ Moonaladu

Alexela soovib maailma muuta. Oleme aru saanud, et see on võimalik vaid koostöös partnerite ja klientidega. Meil kõigil on ainulaadsed võimalused ja teadmised, neid liites saame kokku töötava mudeli ja pöörame koos Eesti uude energiaajastusse.