Neli Venemaalt pärit asutajat Vladimir Okhotnikov, Olena Oblamska, Mihhail Sergejev ja Sergei Maslakov said süüdistuse, et nad mängisid võtmerolli skeemis, mille käigus koguti investoritelt ligikaudu 340 miljonit dollarit, selgub 22. veebruari USA justiitsministeeriumi (DOJ) avaldusest.

„Tänane süüdistus on pika uurimise tulemus, mis kestis kuid, et panna kokku kaasus, mille kohaselt viidi ellu sadade miljonite dollarite süstemaatiline vargus,“ ütles Oregoni ringkonna prokurör Natalie Wight.

Forsage oli end reklaaminud kui madala riskiga detsentraliseeritud finantsplatvormi, mis on ehitatud Ethererumi plokiahelale, mis võimaldas kasutajatel luua pikaajalist passiivset sissetulekut. Plokiahela analüüs näitas väidetavalt, et 80% Forsage’i investoritest on saanud tagasi vähem, kui nad olid platvormis investeerinud.

Justiitsministeeriumi sõnul selgus nutilepingute analüüsist, et Forsage’i nutilepingute „teenindusaegade“ ostmisel uute investorite poolt kogutud vahendid suunati vanematele investoritele, mis vastab Ponzi skeemi tunnustele.

Forsage’il on endiselt aktiivne Twitteri konto, kus 22. veebruaril postitati säuts, milles väideti, et kogukonna liikmed, kes osalevad The Ambassador Programis, saavad teatud ülesannete täitmisega teenida igakuiseid preemiaid.

Möödunud aasta 1. augustil esitas väärtpaberi- ja börsikomisjon neljale asutajale ja seitsmele promootorile süüdistuse pettuses ja registreerimata väärtpaberite müügi eest, kusjuures SECi krüptovarade ja küberüksuse juhataja Carolyn Welshhans ütles, et petturid ei saa mööda minna föderaalsetest väärtpaberiseadustest, keskendudes oma skeemides arukatele lepingutele ja plokiahelatele.

Filipiinide väärtpaberi- ja börsikomisjon märkis ka 2020. aastal, et Forsage on tõenäoline Ponzi skeem, kuid kuu aega hiljem oli platvorm endiselt Ethereumi plokiahela populaarsuselt teine DApp.