Rico OÜ alustas küünalde tootmisega viis aastat tagasi elumaja garaažist. Nüüd on ettevõttes kuus töötajat ja tegutsetakse 240-ruudusel rendipinnal. Ettevõttel, kes toodab küünlaid Amii brändi nime all, on praeguseks ligi 200 erinevat tooteartiklit ja tooteid müüakse lisaks oma e-poele ka näiteks Apollos, Selveris, Prismas, Olerexis, Coopis, Stockmannis ning Tallinki laevadel.

Kõige rohkem ostetakse küünlaid talvel ja jõulude-eelsel ajal. Selleks et novembris kaup lettidele jõuaks, alustatakse ettevalmistustöödega juba jaanuaris. Et toodete müügitsükkel on pikk, siis jõuti kiirelt arusaamiseni, et ainuüksi omavahenditest kasvamiseks ei piisa. Seetõttu otsiti täiendavaid vahendeid, et tooteid aasta jooksul lattu ette toota.

Võimendus kinnisvara tagatisel laenuga

Hüpoteeklaenuni jõuti Rico OÜ esindaja Reimo Nebokati sõnul sotsiaalmeedias nähtud reklaami kaudu. Kuna ettevõtte käsutuses oli garaaž, mida oli võimalik kasutada tagatisena, siis tundus kinnisvara tagatisel laen igati loogiline samm eesmärkide rahastamiseks, seda enam, et ettevõttel ei olnud tol hetkel veel suuri finantsnumbreid ette näidata.

Hüpoteeklaenuga sujus suhtlus algusest peale. „Eriti meeldis see, et me ei pidanud kliendihaldurile pikalt oma äriloogikat selgitama, vaid ta sai kiirelt aru, millega on tegemist,“ ütleb Nebokat, lisades, et Hüpoteeklaenu haldur mõtles aktiivselt kaasa ja kogu suhtumine oli väga professionaalne ning asjatundlik.

Esimene laen ettevõtte tegevuse rahastamiseks võeti Hüpoteeklaenult neli aastat tagasi. Praeguseks on ettevõte taotlenud ka kasvulaenu, et oma eesmärke veelgi toetada ja kasvu kiirendada.

Mõeldes Hüpoteeklaenule, ütleb Nebokat, et tegemist on väga personaalse laenuandjaga ning kõigi nende aastate jooksul on ta saanud suhelda ühe ja sama halduriga, kes on ettevõtte tegevusega juba hästi kursis. Positiivne on ka see, et laenuandja uskus nende ideesse, julges võtta riski ja tulla kaasa. Muidugi oli oma roll ka kiirel otsustamisel.

„Praeguses arengufaasis poleks kindlasti olnud võimalik ettevõtet nii kiirelt ilma laenuta kasvatada,“ ütleb Nebokat. „Viimase laenu puhul käis kogu protsess eriti kiirelt, laenudokumendid saime vormistatud vaid ühe päevaga. Lisaks teeb Hüpoteeklaen ise ära kinnisvara hindamise ja seda täiesti tasuta,“ lisab ta.

Pühendumus viib sihile

Hüpoteeklaenu kliendihalduri Peeter Strikholmi sõnul on Rico OÜ hea näide sellest, kuidas laenu abil ettevõtte tegevust ja kasvuplaane rahastada. „Rico OÜ puhul on näha, et nad pingutavad ja teevad kõvasti tööd. Tänu sellele on nende toodang praeguseks müügil ka suuremates jaekettides,“ ütleb Strikholm.

Strikholm toob välja, et Hüpoteeklaenust taotlevad kinnisvara tagatisel laenu ettevõtted, kelle jaoks on oluline operatiivne vastus oma taotlusele ja laenu kiire vormistus.

Hüpoteeklaenu taotlemise pluss on ka see, et laenutaotleja ei pea ise kinnisvara hindamist tellima, vaid selle saab nii-öelda kauba peale. See võimaldab laenu taotlemisel kokku hoida arvestatava summa, lisaks ei ole ettevõtjal vaja eraldi kinnisvarahindaja otsimisega tegeleda.

Kellele on mõeldud kasvulaen?

Kasvulaen võimaldab mikroettevõtjatel ellu viia uusi ideid ning tegutsevatel ettevõtetel kasvada ja edasi areneda.

Hüpoteeklaenu kasvulaenu saavad taotleda kõik Eestis registreeritud ettevõtted, kes vastavad järgmistele tingimustele:

  • omakapital on seadusele vastav;

  • esitatud on kõik majandusaasta aruanded;

  • puuduvad kehtivad maksehäired ja maksuvõlad;

  • 1–9 töötajat (k.a);

  • käive ja/või bilansimaht on kuni 2 miljonit eurot aastas.

Taotletav laenusumma ühele kliendigrupile võib olla vahemikus 2000 – 50 000 eurot ja tagasimaksetähtaeg 3 kuust kuni 15 aastani.

Kasvulaenu taotlemine käib interneti teel ja laenupakkumine laekub postkasti juba ühe tööpäevaga. Laenu tagatiseks võib olla Eestis asuv kinnisvara, mille minimaalne väärtus peab olema vähemalt 10 000 eurot. Laenusummat saab kasutama hakata 2–3 tööpäeva jooksul pärast notariaalse lepingu sõlmimist.

Tegevust viiakse ellu Euroopa Liidu tööhõive ja sotsiaalse innovatsiooni programmi (EaSI) raames ning Euroopa Investeerimispanga ja Euroopa Investeerimisfondi vahenditest.

Loe kasvulaenu kohta lähemalt SIIT.

Lisaküsimuste korral helista Hüpoteeklaenu TASUTA lühinumbril 1203 või täida ära meie kontaktivorm.

Tähelepanu, tegemist on finantsteenusega. Enne teenuse kasutamist tutvu tingimustega ja konsulteeri asjatundjaga www.hypoteeklaen.ee või tasuta lühinumbril 1203.

Jaga
Kommentaarid