Loomeinimeste seas tuntud maja kohal valitsesid juba mõnda aega teadmatuse pilved. Linn soovis maja maha müüa, kuid oksjonid ostjaid kohale ei meelitanud. Nii otsustaski juba aastakümneid selles majas tegutsenud ja viimasel enam kui kümnel aastal ka maja tegevust juhtinud Margus Nikopensius, et teeb linnale pakkumise see ise ära osta. Eelmise aasta lõpus saigi temast Narva maantee 101 aadressil asuva hoone uus omanik.

Hüpoteeklaenuni jõudis Nikopensius enda sõnul suuresti juhuse tahtel. Kohe alguses oli selge, et maja ostu rahastamiseks on vaja võtta ka laenu. Pärast oksjoni võitu küsis ta laenupakkumised mitmest kohast. Kui lõpuks oli sõelale jäänud kaks pakkumist, otsustas ta Hüpoteeklaenu kasuks.

Mõistev, vastutulelik ja kiirelt tegutsev laenuandja

Nikopensiuse sõnul üllatas Hüpoteeklaen teda kõige enam oma kiire ja positiivse suhtumisega. Kliendihalduri usk tema visiooni ja plaani mõjus väga julgustavalt.

Hüpoteeklaenu kirjeldab Nikopensius kui mõistvat, vastutulelikku ja kiirelt tegutsevat laenuandjat. Lisaks headele tingimustele said lõpuks just need punktid määravaks, mis veensid teda enda sõnul Hüpoteeklaenu kasvulaenu kinnisvara ostu finantseerimiseks kasutama.

Nüüd on Lome OÜ majas tagasi kauaoodatud stabiilsus. Kõik ruumid on rendilepingutega kaetud. Majas tegutseb trükikoda, tätoveerimissalong ja bändiruum, kus käib koos mitmeid Tartu bände.

Et tegemist on vana ja miljööväärtusliku majaga, siis peab Nikopensius plaane ka selle renoveerimiseks. Näiteks on mõttes kunagi tulevikus taastada algsel kujul ajalooline fassaad ja panna majale uus katus.

Kui idee on hea ja juht motiveeritud, siis on pea alati võimalik sellele leida ka rahastus

Hüpoteeklaenu kliendihaldur Annika Vään, kes töötab Hüpoteeklaenu Tartu kontoris, kiidab Lome OÜ-d ja selle eestvedajat Margus Nikopensiust kui missioonitundega ettevõtjat, kes soovides loomemajas taastada stabiilset õhkkonda, oli valmis selle ise linnalt välja ostma.

Kui kõige sagedamini taotletakse hüpoteeklaenu uue maja ehitamiseks või vana maja renoveerimiseks, siis see äriprojekt oli teistest eristuv, sest siin sooviti finantseerida maja ostmist ennast.

„Positiivse laenuotsuse puhul sai määravaks loomemaja pikaaegse juhi seotus selle majaga, samuti kogemus, tahe ning soov selle maja juhtimist ja haldamist jätkata,“ selgitab Vään.

Omavaheline koostöö on Vääni sõnul kulgenud väga ladusalt. Mis peamine, ettevõtja saab nüüd toimetada talle endale kuuluvas majas ega pea enam mõtlema sellele, mis majast edasi saab. Nüüd saab ta oma ettevõtet edasi arendada just selles suunas, nagu ta soovib ja unistab.

Kellele on mõeldud kasvulaen?

Kasvulaen on ärilaen kinnisvara tagatisel, mis võimaldab ettevõtjatel oma uusi ideid ellu viia ning ettevõtetel kasvada ja areneda. Hüpoteeklaenu kasvulaenu saavad taotleda kõik Eestis registreeritud ettevõtted, kes vastavad järgmistele tingimustele:

  • omakapital on seadusele vastav;

  • esitatud on kõik majandusaasta aruanded;

  • puuduvad kehtivad maksehäired ja maksuvõlad;

  • 1–9 töötajat (k.a);

  • käive ja/või bilansimaht on kuni 2 miljonit eurot aastas.

Taotletav laenusumma ühele kliendigrupile võib olla vahemikus 2000 – 50 000 eurot ja laenu tagasimaksetähtaeg 3 kuust kuni 15 aastani.

Kasvulaenu taotlemine käib interneti teel ja laenupakkumine laekub postkasti juba ühe tööpäevaga. Laenu tagatiseks võib olla Eestis asuv kinnisvara, mille minimaalne väärtus peab olema vähemalt 10 000 eurot. Laenusummat saab kasutama hakata 2–3 tööpäeva jooksul pärast notariaalse lepingu sõlmimist.

Tegevust viiakse ellu Euroopa Liidu tööhõive ja sotsiaalse innovatsiooni programmi (EaSI) raames ning Euroopa Investeerimispanga ja Euroopa Investeerimisfondi vahenditest.

Loe kasvulaenu kohta lähemalt SIIT.

Lisaküsimuste korral helista Hüpoteeklaenu lühinumbril 1203 või täida ära kontaktivorm.

Tähelepanu, tegemist on finantsteenusega. Enne teenuse kasutamist tutvu tingimustega ja konsulteeri asjatundjaga www.hypoteeklaen.ee või tasuta lühinumbril 1203.

Jaga
Kommentaarid