Reformierakonna esimees Kaja Kallas ning EKRE esimees Martin Helme vaidlesid debatil koroonapiirangute ning riigipoolsete toetuste teemal, kui jutt jõudis Porto Franco kaasuseni.

Helme sõnas, et koroona ajal toetas EKREIKE valitsus tööturgu, ettevõtteid, tegid maksualandusi ning ajatamisi. „Majandus kasvas kriisieelsele tasemele kiiremini kui peaaegu üheski teises riigis ja selle kõige tagajärjeks oli väga hea maksulaekumine, mille [sina, Kaja Kallas,] pärisid ja mille najal sa kaks aastat said õitseda,“ ütles Helme.

Kallas vastas Helme väidetele sellega, et Eesti tuli kriisist edukalt välja seetõttu, et ühiskonda hoiti avatuna. „Võrreldes teiste riikidega, kus olid väga ulatuslikud piirangud,“ ütles Kallas. „Jah, te tegite toetusi, aga me teame, et olid ka kriminaalasjad. Porto Franco näiteks – maja kesklinnas COVID-i olukorras – sai toetust ja see on põhjus, miks sinu enda nõunik on kriminaalasjaga kohtu all, ja see on see, mida te toetasite,“ heitis Kallas Helmele ette.

Helme sõnas seepeale, et Porto Franco on „kokku klopsitud poliitiline kaasus, kust ei tule mitte kunagi mitte mingit süüdimõistvat otsust“. „Ma söön oma kaabu ära, kui tuleb,“ lubas Helme.

„See pange kirja. Ta sööb oma kaabu ära,“ vastas Kallas ning küsis, miks ei saanud teised ehitused ning kinnisvara sektor Porto Francoga sarnaselt toetust. „Ma mäletan väga hästi, kuidas kinnisvarasektor ütles, et see on korruptiivne. Ja lõpuks ta sai toetust, sest tal oli sinu ja Jüri Ratase telefoninumber,“ ütles Kallas.