Praeguse 20,05 eurose hinna pealt teeb see dividenditootluseks ligi 6,2%. Pool dividendist maksti välja mullu ning teise poole osas on veel tarvis aktsionäride otsust.

Aktsia kohta 0,624 euro osas, mis tuleneb mulluse teise poolaasta tulemustest, peavad aktsionärid veel enda heakskiidu andma. Koosolek toimub selleks 30. märtsil.

Ligi 10% aastasest kasumist tahab ettevõte ka annetada Ukrainale ning sellekohane üleskutse tehti enam kui poolesajale energiaettevõttele, sealhulgas Eesti Energiale. „Venemaa tegevuse tõttu tõusid maagaasi hinnad 2022. aastal enneolematult kõrgele ja elektrihinnad Euroopa börsidel tõusid järsult. Kõik see tõi energiaettevõtetele sadu miljardeid dollareid lisakasumit, mis ei tulenenud mitte investeeringutest või äristrateegiatest, vaid sõja tõttu kõrgematest hindadest,“ teatas ettevõte. Loe pikemalt siit.

Ignitis grupi aastane kasum kerkis mullu 83% 293,4 miljoni euroni ning korrigeeritud kulumieelne kasum 41% 469.3 miljoni euroni.

Ettevõte investeeris eelmisel aastal oma Green Generation roheenergia võimsustesse ja energiataristusse kokku 521,8 miljonit eurot, mis on 2,2 korda rohkem kui 2021. aastal. See on ettevõtte ajaloo suurim investeeringute maht ühe tegevusaasta jooksul. Leedus tehtud investeeringud ulatusid 412,1 miljoni euroni, mis on ligi kaks korda rohkem kui eelmisel aastal.

„Oleme pühendunud oma strateegilisele eesmärgile kasvatada roheenergia projektide võimsust. Ainuüksi sellesse segmenti tehtud investeeringud olid eelmisel aastal 2021. aastaga võrreldes 7 korda suuremad, ulatudes 226,2 miljoni euroni. Plaanime jätkata roheenergia segmendi kiiret laienemist ning suuname suurema osa eelmisel aastal samas segmendis teenitud lisakasumist uue energiataristu arendamisesse Leedus. Eelmise aasta tulemused viitavad sellele, et oleme õigel teel. Hoolimata kahjumist B2C (tootjalt tarbijale) elektrivarustustegevuses, kasvas meie taastuvenergia Green Generationi projektide tulemuslikkus kiiresti,“ ütles Ignitis Grupi juhatuse esimees ja tegevjuht Darius Maikštėnas.

Alates 2022. aasta algusest on Ignitise aktsia kerkinud 5,42% ning maksab 20,05 eurot.