Likvideerija Jaanus Silma sõnul on kohtusse esitatud pankrotiavaldus.

Ettevõttele said saatuslikuks koroonapandeemia ning Ukraina sõda. Pandeemia lõppedes hakkas ettevõte küll kasvama, vormistati pikad lepingud, kuid need said tehtud liialt soodsad ning kasvavad ehitusmaterjalide hinnad viisid firma kahjumini, ütles Silm Äripäevale.

Silma sõnul on firmal võlgu enam kui miljoni eest, samas varade hulk küündib 200 000 euroni. Suurimad võlausaldajad on tema sõnul ettevõtte omanikud, kes firma päästmiseks pumpasid Aksosse viimase aasta jooksul umbes miljon eurot. Loe pikemalt Äripäevast.

Akso-Hausi omanik on Äriregistri andmetel läbi Grato Holding OÜ Urmas Nimmerfeldt. Delfi Ärilehe päringule Nimmerfeldt ei vastanud.

Alates 2020. aastast on töötajate arv ettevõttes hakanud stabiilselt langema ning tänaseks on koondatud kümme töötajat.

Koondamisest teatas samal päeval ka ettevõttele ehitustööd allhanke korras teostanud Akso-Haus Tuumik OÜ ning Silm arvab, et põhiklientuuri kadudes ei ole ka sellel pikka pidu. Ettevõte koondas oma 16 töötajast 13.

Akso Haus OÜ teatas 2021. aasta lõpus 4 282 622 euro suurusest käibest, kuid ettevõtte puhaskahjum ulatus 1 521 401 euroni. Akso-Haus Tuumik OÜ teatas samal perioodil 361 815 euro suurusest käibest ning puhaskasumiks kuulutati 1927 eurot.