Statistikaameti analüütiku Johanna Linda Pihlaku sõnul vähenes jaanuaris müügitulu nii mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes kui ka toidu- ning tööstuskaupade kauplustes. „Suurima languse tegid mootorikütuse jaemüügiga tegelevad ettevõtted, kus müügitulu vähenes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 9%, tööstuskaupade kaupluste müük vähenes 7% ja toidukauplustel 4%,“ täiendas Pihlak.

Tööstuskaupade müügitulu vähenes enim

Tööstuskaupadest enim ehk 12% vähenes müügitulu majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes. Müügitulu vähenes veel 11% muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga. Müügitulu vähenes 2% apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes.

Müügitulu suurenes 3% posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes ning 2% tekstiilitoote-, rõiva- ning jalatsikauplustes.

Detsembriga võrreldes vähenes jaekaubandusettevõtete müügitulu jaanuaris 21%. Tegemist oli tavapärase langusega, mis järgneb jõulude ja aastavahetuse suurmüükidele. Hooajaliselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal vähenes müük eelmise kuuga võrreldes 1%.