„Planeerimis- ja tellimispunkti eesmärk on pakkuda klientidele hulganisti inspiratsiooni, teadmisi, lahendusi ja spetsialistide abi, et nad saaksid täiustada oma kodust elu just seal, kus nad parasjagu elavad ja töötavad. Planeerimis- ja tellimispunktis saavad kliendid hõlpsasti mugavat, kvaliteetset ja inspireerivat tuge, planeerides kodusisustuslahendusi, mis vastavad individuaalsetele mõõtmetele, vajadustele ja soovidele – kööke, riidekappe, kodukorrastuslahendusi, vannitubasid jne,“ kommenteeris IKEA Baltikumi müügijuht Inga Filipova. Tema sõnul aitab uus esindus täita ettevõtte visiooni: luua paremat igapäevaelu paljudele.

Uues esinduses saavad kliendid valida veebist tellimiseks kogu IKEA tootevaliku ehk rohkem kui 9000 kodusisustustoote hulgast. Neile pakutakse ka kõiki kohalikul turul saadaolevaid teenuseid, nt telli veebist ja tule järele, mõõtmine, kojuvedu, kokkupanek jne.

Neljas niisugune esindus

2000 m² suurune IKEA Šiauliai planeerimis- ja tellimispunkt on kolmas väiksem IKEA esindus Leedus ja neljas niisugune Balti riikides. Siiani on Leedus olnud IKEA Vilniuse pood ning kaks IKEA tellimis- ja väljastuspunkti Kaunases ja Klaipėdas.

Viimastel aastatel on IKEA laienenud Eestis, kus eelmisel aastal avati esimene IKEA pood Tallinna lähedal ning 2021. aastal planeerimisstuudio ja tellimispunkt Eesti suuruselt teises linnas Tartus. 2018. aastal avas IKEA oma poe Riias, Lätis. IKEA alustas tegevust Baltikumis 2013. aastal, kui esimene IKEA pood Balti riikides avati Vilniuses, Leedus.