Autotootja aktsia kerkis veebruaris eurodes mõõdetuna 21,93% ning veel enam alates jaanuarist vaadatuna, mil aktsia hind oli veelgi odavam. See tõi Börsiennustuse edetabeli esikümnesse ainult ennustajad, kes panustasid Tesla aktsiale.

Mis tõusu tõi? Jaanuari lõpus teatas autotootja enda neljanda kvartali tulemused, millega ületati napilt analüütikute ootusi kasumi osas. Siis teatati ka mudelite hinnalangusest, mille eesmärgiks on müügimahte suurendada. Ettevõtte 9000 dollari suurune puhaskasum ühe sõiduki kohta oli möödunud kvartalis rohkem kui seitse korda suurem kui näiteks Toyotal. Neljanda kvartali lõpuks oli Tesla autode laojäägi väärtus 12,8 miljardi dollarit, mis oli neli korda suurem kui 2022. aasta alguses.

Lisaks tuli Tesla aktsiale kasuks ka üldine riskijulguse tõus turgudel. Veebruaris tõusid ka teised tehnoloogiaaktsiad: Meta 20,57% ning Nvidia 22,01% tõus ületas ka Tesla oma. Suurimate tõusjate seas on ka Läti tehnoloogiaettevõte HansaMatrix, mille aktsiatele on ülevõtupakkumise teinud Baltimaade suurim erakapitalifond BaltCap.

Laiapõhjaline Euroopa aktsiaid koondav Stoxx 600 kerkis veebruari jooksul 1,74%, Nasdaqi koondindeks eurodes 1,53%, S&P 500 -0,01% ja Tallinna börsiindeks 0,39%.

Veebruari jooksul tegid suurima tõusu järgmised ennustusmängu nimekirjas olevad osakud:

Teisalt tõi veebruar märke, et senine börsitõus võib olla ennatlik. Ainest on sellest andnud majandusandmed, mis näitavad, et inflatsioon on oodatust jonnakam, seda nii USAs kui Euroopas. See tähendab omakorda, et keskpankadelt on oodata kõrgemaid ning kõrgemal püsivamaid intressimäärasid, mis läbi kallima raha hinna majandusaktiivsust vähendavad.

Strateegide seas on kasvanud veendumus, et Euroopa aktsiate tänavune tõus on jõudnud oma tippu ning ees ootab pigem langus.

Ka Tesla aktsia, mis on ennutajate edetabeli TOP 10 kohad ära vallutanud, on märtsis madalamale vajunud.

Saab seega näha, mis hakkab turgudel toimuma ning kas Tesla investorid püsivad eesotsas ka märtsi lõpus, mil läheb lukku esimese kvartali võitja. Kvartali suurima kasumiga mängijat ootab 150 eurot kätte.

Perioodil 1-16. aprill saab teha teiseks kvartaliks uued valikud või jätkata senistega. Kvartalimängu võidab see, kes kvartali jooksul suurima kasumi saab. Iga kvartali alguses saad uued panused teha või jätkata automaatselt samade valikutega.

Börsiennustus 2023

Kvartalimängu võidab see, kes kvartali jooksul enim kasumit teenib. Iga kvartali alguses saad uued panused teha või jätkata automaatselt samade valikutega.

  • Iga kvartal saab suurima kasumiga mängija auhinnaks 150€ kätte.

  • Peavõidu 1000€ kätte saab see, kes kõikide kvartalite peale kokku suurima kasumi teenis.

  • Kokku on seega võimalik aasta jooksul võita kuni 1600€.