Californias asuva Menlo Parki ettevõtte töötajad kirjeldasid viimasel ajal kolleegide suurenenud ärevust ja vähest teotahet, mis on tingitud sellest, et tehnoloogiagigant Meta plaanib efektiivsuse suurendamiseks inimesi koondada. Koondamine peaks Bloombergi allikate kinnitusel toimuma juba sel nädalal.

Sellest saaks teine koondamislaine viimase nelja kuu jooksul. Nimelt koondas maailma suurim suhtlusvõrgustike ettevõte novembris ligi 11 000 töökohta, mis moodustas töötajaskonnast 13%.

Allikate sõnul on palutud direktoritel ja asepresidentidel koostada nimekirjad töötajatest, kes tuleks lahti lasta. Meta pressiesindaja keeldus esmaspäeval plaane kommenteerimast.

Koondamiste etapp võiks inimeste hinnangul lõppeda järgmise nädala jooksul. Plaani kallal töötavad inimesed lootvat selle valmis saada enne, kui tegevjuht Mark Zuckerberg läheb oma kolmanda lapsega lapsehoolduspuhkusele, mis võib juhtuda peagi, ütles üks allikatest.

Novembrikuu kärped olid üllatus, kuid sel nädalal toimuv koondamine on Meta töötajate jaoks ootuspärane. Inimesed ütlesid, et Zuckerberg on nimetanud 2023. aasta Meta tõhususe aastaks ja ettevõte andis sellest töötajatele teada eelmisel nädalal lõppenud tulemuslikkuse ülevaatuste käigus. Meta reklaamitulu on vähenenud ja ettevõte keskendub virtuaalreaalsuse platvormile Metauniversum.